About me

Mijn foto
Simpel mens, maar met 'complicated' mind.

maandag 25 april 2011

1. Relatie - vriendschap - en jezelf...

Jezelf....

Relatie zegt veel iets over jezelf, een relatie is ook soort van spiegelbeeld. Al ben je verliefd en zie je alles nog door het roze brilletje, maar uiteindelijk moet dat ene roze brilletje af en zie je pas de werkelijkheid, jezelf. Als de waarheid ineens te dicht bij je staat, onverwachts en roerloos, weet je geen houding te geven. En dat is op dat moment een fase bij je gekomen, waardoor jezelf leert anders te kennen. Pas jij hiermee aan? Ga jij hiermee akkoord? Doe je echt alles opzij voor je liefde? Of ben je eigenlijk ook zo? Of denk je, ' WhatthaFck'! is dit? .... Relatie begint eerst bij jezelf. Maar door de jaren heen, leer je heel veel mensen kennen, je leert de pijn kennen, je leert de verdriet kennen, je leert om te haten of te vergeven of los te laten, je leert te accepteren, zoveel ervaringen, alles tegelijk, 1 voor 1 komen ze op je af. Je zou denken ' wat moet ik hiermee, ik heb hier niet om gevraagd!'  Nee, maar niemand heeft hierom gevraagd, het is wat jij zelf op dat moment aantrekt, met jouw gedachten, met jouw hartje, je volgt je gevoel, je volgt je verstand, je twijfelt, je maakt fouten of neem een goede keuze of fout, who cares!, that's life!

Maar uiteindelijk beland je weer op een lege plek, alleen, je zit op een klein bootje, bootje die heen en weer gaat in de zee, je hoort de wind, je ziet de blauwe lucht, je voelt de warme zon, en grote witte doek en je stuurt aan het roer.... Tja.... daar ga je dan! Alweer alleen, je zou bij jezelf afvragen, 'wat heb ik hier nou van geleerd' ? Ontkent geen fouten of harde waarheid over jezelf, want dat is juist goed. Blijven ontkennen is steeds hetzelfde fouten maken. Eigenlijk is het geen foute maar je lessen, je levenslessen! Als je het echt hebt geleerd van je lessen en je weet hoe het voelt, je weet wat de gevolgen zijn, welke kant ga je dan op? Wat wil je nou eigenlijk? Wil je die pijn weer voelen? of wil je die geluk voelen? Geluk begint bij jezelf... niet bij een ander persoon. Of bij een mooi huis, mooi auto, een goeie baan. Geluk begint bij jezelf. Na al die ervaringen, ga je op gegeven moment jezelf wel steeds beter leren kennen, je weet wat je wilt, je weet wat je niet wilt, je weet WIE JE ECHT BENT. Je gaat je niet meer aanpassen, je accepteert JEZELF VOLLEDIG ZOALS JE BENT OMDAT JE ZELF VINDT DAT JE EEN WAARDIG PERSOON BENT, DAT JE EEN LIEFDEVOLLE PERSOON BENT EN DAT JE GENOEG HEBT OM TE GEVEN wat je hebt!

En dan..... ineens... prompt! Leer je een ander persoon kennen, je hartje staat weer op te springen, je zit weer in de roze wolken, je doet je roze brilletje weer op en je lacht weer enzovoorts... Maar bedenk ook eerst.. je kan ook verliefd zijn op jezelf. Liefde en houden van begint bij jezelf. Als je echt weet wat liefde in houdt en wat het echt is... begint het allemaal bij jezelf! Eerst van jezelf leren houden en dan pas kan je echt van een ander houden en zul je die andere ook volledig makkelijker accepteren zoals diegene is...

Je zou denken ' verliefd zijn op mezelf?' .... wat is dat... Als je dat al afvraagt, dan weet je op dit moment nog niet echt wat liefde is... misschien weet je het wel en voel je het ook wel, maar de werkelijkheid liefde.... Tja wat is dat? Houden van jezelf? Hoezo? Ja waarom niet? Wie zegt dat het niet mag? Liefde begint echter eerst bij jezelf, Als je weet wat houden van jezelf, kan je veel meer geven aan die persoon, zonder moeite!!!! Want liefde is grenzeloos! Onbeperkt, het is veilig en het geneest....in welke manieren dan ook! Zelfde als met rijkdom.

Dus... vraag jezelf af, zet jezelf op het rijtje...

Wie ben ik? Wat vind ik echt leuk? Waar hou ik niet van? Waar kan ik niet tegen? Waar word ik verdrietig van? Van wat krijg ik energie? Wat motiveert mij?... Al die vragen... krijg je op gegeven moment vanzelf antwoord. En als je het weet en je vindt die persoon leuk DUS JA JIJ JA! DAn hoef je ook niet aan te passen aan je volgende relatie! Of aan die persoon! Die persoon is niet voor niets verliefd op je geworden, om wie je bent!!! Waarom moet je aanpassen? Ok, sommige dingen moet je wel rekening mee houden en daar bespreek je samen over. Het gaat erom , blijf bij jezelf. Als je op dit moment jezelf volledig kan accepteren, kan je elke relatie makkelijk aan. Of 1 relatie, iedere manier. Je werk, je omgeving, je familie, vrienden, name it!

Verliefd zijn op jezelf, is jezelf verwennen met leuke dingen. Je gaat leuke dingen doen voor jezelf, iets waar je goed bij voelt. Maar leef nu al gelukkig, en wat je nog niet hebt, kan je nog krijgen. Als je maar weet dat je het al hebt! Jouw leven is een avontuur! Het boek is al geschreven, alleen jij moet het nog beleven! Elke keuze die jij maakt, is jouw avontuur! Maakt niet uit wat, als je maar doet omdat jezelf waardig vindt. Niet op een arrogante manier, want dan toon je je juist je onzekerheid, maar op een zelfvertrouwen ongevraagde bevestging van een ander! Zolang jij maar weet wat de waarheid is! Zolang jij maar weet wat de kern van je hartje is! Komt de rest wel goed!

Relatie - vriendschap....

Je leert altijd iemand eerst kennen door op een 'vriend'-schappelijke manier. Je leert elkaar kennen, je lach met elkaar, je luister naar elkaar, je ziet elkaar, je voelt elkaar, er is klik!
Vanwege jullie hetzelfde afstemmende snaren.... raken jullie elkaar gevoelige snaartje... Ping! Daar ga je hartje van kloppen! Niets is mooier elkaar te zien als een maatje, elkaars beste vrienden, alles wat jij maar kwijt wilt, alleen die ene persoon snap je. Je wilt alles delen, geheimen, schaaamte, verdriet, pijn, vrolijkheid, rust en balans. Je steunt elkaar, je geeft elkaars backup! Goeie relatie begint met goeie vriendschap, goeie communicatie en het gevoel. Soms kan je je gevoelens niet verwoorden of je kan soms niet aan ander voelen en soms kan een ander je niet vertellen wat het is... Gevoelens.. hebben soms geen woorden nodig of woorden voor. Voelen is al genoeg. Denken is al genoeg. Maar als niet op 1 lijn zit... dan gaat struggelen! De andere zegt a, terwijl die andere ook een a zegt, maar ze verstaan elkaar niet.. Dan leven ze echt in een hele andere ontkennende wereld.

Dus vriendschap.... is heel erg waardevol in je leven. Vooral je vast partner. Je partner is niet alleen om voor je te zorgen of andersom... voor elkaar klaar staan, ongeacht, elkaar kunnen aanvoelen zonder woorden, onverwachts elkaar vasthouden zonder te vragen... dat is je maatje.

Je weet ook, als je hiermee begint en je weet wie je echt bent en je bent echt verliefd op die persoon omdat jij ook verliefd bent op jezelf, betekent ook dat je die persoon volledig accepteert, ook al heeft zij haar/hij zijn mankementen, je niets uit maakt en dat je volledig vertrouwt! Want weet je, NIEMAND IS PERFECT, liefde is niet perfect. Liefde is leven, avontuurlijk, vol met verhalen! Liefde is niet saai, liefde geeft en ontvangt. Liefde is er altijd!

Als je die 2 eerste basis hebt voor jezelf en elkaar.... dan komt de rest vanzelf... Want dan begint je avontuur!

Ik weet uit mijn eigen ervaringen, liefde echt veel pijn kan doen. Soms wil je die liefde juist afstoten. Maar dat kan ik niet. Ik ben diegene die graag van liefde houd, ik accepteert mezelf volledig en ik kan mezelf geven wat een ander niet kan geven en die wil ik juist delen met diegene. Mijn kinderen, mijn partner, mijn familie en vrienden. Want ik weet dat liefde niet beperkte iets is. Liefde is veel meer macht dan goud. Liefde is vrijheid. Zoveel mooie kleuren bij elkaar.. en niet alleen maar zwart op wit of andersom. Maar na elke pijn, word je wel weer sterker en je kent jezelf nog beter en je weet nog meer uit je leven te halen, want je bent nog lang niet verslagen, want je hebt heel veel vertrouwen in jezelf en je weet: HOE DAN OOK LOOPT, HET KOMT ALTIJD GOED!

Volgende keer ga ik proberen meer te vertellen over de andere relatie..... of een ander onderwerp, iets wat me op dat moment op komt... dit is nu even mijn stukje. ik hoop dat ik jullie hiermee beetje kan helpen, ik zeg niet wat jullie moeten doen, ik wil alleen dat je gelukkig bent en dat je tevreden mens bent en dat je van jezelf kan houden zoals je bent. Want ook jij bent het waard! Deze blog is namelijk ook voor mezelf, maar vooral zeker voor jullie.

Bij deze wil ik gewoon even zeggen ' dank je wel voor het lezen van mijn avontuur! '

liefs puccy en tot snel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wees niet bang om een reactie of een bericht achter te laten, ik zal je niet bijten en wie weet kunnen we van elkaar iets leren. Fijne leesvoer!