About me

Mijn foto
Simpel mens, maar met 'complicated' mind.

zondag 30 juni 2013

Eenzaamheid



Eenzaamheid kent z'n voordelen en nadelen. Laten we maar eerst met nadelen beginnen. Eenzaamheid kan iets negatiefs zijn maar ook weer positief. Negatief is dat je echt alleen voelt, zonder je vrienden, families en je werk, je sociale contact tekortkoming, of je voelt je niet op gemak als wie je bent of je bent te verlegen om naar buiten toe te gaan, je mist sociale contacten met mensen en denkt vaak dat je alleen bent op deze wereld, maar niets is waar. Maar elke ding heeft z'n gevolgen. Als je ervoor kiest om bepaalde dingen niet te willen doen en zijn, dan kan je inderdaad alleen voelen. Of achter gelaten voelen, maar jij laat je zelf achter, niet de wereld. Niet die mensen daarbuiten, zij kunnen niet in in jouw gedachten kijken en lezen wat jij van binnen voelt. Zij kunnen niet zien vanuit jouw houding of misschien wel, hoe jij daarbij voelt. Soms denkt men zelfs al dat je met rust gelaten wilt worden. Dat kan ook. Er zijn en lopen verschillende types rond, ieders is uniek, niemand is perfect en jij ook niet en zij helemaal niet. Iedereen is imperfectie, weet je waarom? Anders heb je elkaar niets te vertellen en elkaar niets te leren. En elkaar niets te liefhebben. Daarom 'zoeken' mensen elkaar op. Soort vindt soort, soort zoekt soort. Of je komt je tegenpolen tegen. Of wat dan ook, die keus maak je zelf. Bepaalde interesse die je kunt delen, gemeenschappen overal waar je je welkom voelt, zoals kerk, moskee of bibliotheek of sporten, of verenigingen, maakt niet uit wat, er is overal contacten aanwezig, de keuze is aan jou. Tegenwoordig maken men contact via de internet, veel veiliger en je kan meer 'opener' met elkaar praten. De 1 vertelt met wat leugens over z'n bestwil of zij vertelt niet alle waarheid over haar zelf, maar juist weer wel naar elkaar. Dus er is geen excuus dat je geen contacten kan krijgen of maken. De keuze is altijd aan jezelf. Als men op je uiterlijk beoordeelt, als dat de reden is dat ze niet met je willen omgaan, dan stellen zij er zelf niet veel voor. Wat zij zien is negatief, maar dat heeft geen betrekking op jou maar op henzelf. Zij denken negatief, want ze zijn negatief. Als jij lekker goed voelt bij jezelf zoals je bent, NOU EN! Wees jezelf en blijf jezelf. Er lopen genoeg andere mensen rond en zij zijn niet de enige die op straat lopen. Dus maak je zelf niet te gek en zoekt niet te veel oorzaken naar jezelf toe. Je bent zo zoals je bent en als je wilt veranderen, moet je dat vooral voor jezelf doen en nooit voor een ander. Als jij je zelf accepteert zoals jij bent, wat maakt het uit wat een ander over je denken. Laat juist zien dat je trots bent en zo zijn ze vaak geneigd vanzelf die contact met je te zoeken. Snap je, als je positief uitstraalt, komt het ook naar je toe. Dus wees niet bang om jezelf te zijn, wees juist waardig jezelf zijn. De rest volgt vanzelf.

Ok, positief over eenzaamheid. Eenzaamheid hoeft niet altijd te betekenen dat je alleen voelt, het betekent ook dat je ook een keer op jezelf terug mag komen, even bijkomen en bijtanken en even weer jezelf zijn. Buiten die deur is het altijd zo hectisch, mensen, energieën, drukke omgevingen, werk, druk druk druk. Dus het is logisch dat je even niets wilt, je wilt alleen maar even rust in je hoofd/geest, je lichaam heeft ook rust nodig, die ardeline stoot die moeten weer uitgezet worden. En je batterijen kan weer opgeladen worden. Het is best lekker om even alleen te zijn, even beseffen weer wie je bent, waarvoor je die dingen doet, en nadenken over bepaalde dingen wat het jou onrustig maken, en niet te veel nadenken en blijven hangen maar ga zelf ook beetje leuke dingen doen voor jezelf. Gewoon doen waar je zin in hebt zonder verplichtingen. Want dan kost het geen moeite om te doen. Ik ben dan altijd even lui en moet altijd even bijkomen van hard werken de hele week, even geen mensen om me heen, altijd dat ene gezeik, even geen werk! Dus ik ga lekker hangen op de bank, even af en toe sociaal media opzoeken, en internetten, info's lezen, tv's kijken, eten waar je trek in hebt. Niemand die je stoort of lastig valt met de teveel bla, bla, bla, bla.. Even geen andere energie van mensen om me heen, gewoon even mezelf zijn. Ik vind het heerlijk, ik ga dingen doen waar ik zin in heb!

Dus het heeft z'n voordelen en nadelen. Eenzaamheid kan ook zelfstandigheid betekenen, dat je die stilte accepteert op het moment en dat je zeer tevreden bent met jezelf en dat je zelf  ook kan vermaken zonder anderen daarbij nodig te hebben. Dat is ook goed voor je persoonlijke innerlijke ontwikkelingen. Dat je ook zelf bepaalde dingen kan zonder een ander. En dat je trots bent op jezelf en dat je niemand belemmert. Snap je. Het is niet erg, het is okay. Maar ik ken ook mensen die zijn zeer verslaafd aan sociale life. Vraag je dan niet af, wat er dan aan de hand is? Van ene naar een ander, iedere weekend stappen, iedere weekend afspreken, pfff... mij niet gezien hoor, af en toe is het wel leuk, maar het hoeft niet voor mij ieder weekend. En dan zegt men altijd ZOGENAAMD oh ik heb het zo druk!!! Duuuh dat je doe je toch zelf!!!! Je maakt het zelf druk! Als je het niet wilt, moet je niet doen! Dus.. druk bezig zijn met sociale life is ook niet altijd gezond hoor, druk met dit, druk met dat, verjaardag dit, verjaardag daar, ook al ken je die persoon niet, maar je bent zo verslaafd aan netwerken, contacten leggen kan goed zijn voor je carrière of de toekomstige man/vrouw zijn misschien wel daar, you name it, druk druk druk... ja hoor, my ass! Je doet het lekker zelf, dus ik vind je niet zielig. Als je moe bent, niet doen, als je geen zin hebt, niet doen, als je wel leuk vindt, ga ervoor, maar ga niet mankementjes spelen. Bull!

Dus bij deze lieve anonieme lezers, blijf lekker jezelf en doe waar je lekker zin in hebt!
Liefs P. Slaap zacht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wees niet bang om een reactie of een bericht achter te laten, ik zal je niet bijten en wie weet kunnen we van elkaar iets leren. Fijne leesvoer!