About me

Mijn foto
Simpel mens, maar met 'complicated' mind.

vrijdag 14 augustus 2015

Je moet het ook voor jezelf doen en


niet voor de buitenwereld. Alles wat je doet, doe je voor jezelf. Niet om te bewijzen, niet om te laten zien, niet omdat t zo hoort, niet omdat t in de maatschappij zo zou moeten zijn. Nee, het is puur voor jezelf, je gevoel van vrijheid, gevoel van vreugde in alles wat je doet. De geluk die jij als enige kan proeven en ervaringen mag maken. Hoe moeilijk kan t zijn, denk je?


Best wel lastig, zolang jij jezelf niet gek laat maken door de buiten wereld, en in jezelf blijft geloven in wat jij doet, zul je constant op je eigen pad blijven volgen. Maar laat jij je wel mee sleuren of je kinkt teveel naar anderen, dan zul je wel miserable voelen, denk ik.



Naar buiten kijken, kan soms inspirerend werken maar ook weer niet. Je kan haat, nijd, jaloezie krijgen en vergeet je al waar je vandaan komt en wat de reden was, waarom je was gestart met je eigen creatie.



Ieder mens is uniek, hoe dan ook, soms zijn t net mieren als de een doet, volgt de rest, maar er zijn ook uitzonderingen, die zijn nog unieker, maar die zijn wat meer chaotischer, want alles wat men hoort te doen, doen zij dat in tegendraads, niet omdat t anders moet zijn, die drang, t motiveert ze, om iemand anders andere kijk mee te geven. En zo blijven we elkaar n beetje motiveren, hopelijk positief, maar kan ook negatief zijn. Dat heb je jezelf in de hand.



Maar als je niet meer waar je naar toe gaat of hoort te gaan of andere beslissing moeten nemen, is weer terug te gaan, waar je waa begonnen en waarom je was begonnen. Soms moet je andere richting nemen of durf n risico te wagen en kom voor jezelf op. Enige motivatie dat zou geven is, denken voor j3zelf en niet denken wat n ander denkt. Dat weet je namelijk niet. Je kan suggreren, maar ook verkeerd onderschatten. Als je meer vertrouwen hebt in jezelf, zul je je verbazen, dat sommige antwoorden anders is dan je denkt. Door te malen en te denken dat t misschien zo is, maar je weet t niet zeker, is kwestie van tijdsverspilling. Daar moet je als eerst mee beginnen. Stoppen met bezig houden wat n ander denkt. Hoofdpijn noemen we dat.

Verder als je weer weet, waar je was begonnen, heb je eigenlijk zelf je motivatie gecreƫerd. En je krijgt weer inspiratie en ga je avontuur weer verder. Sluit je t verleden af en ga verder.



Pak t weer op, motiveer jezelf en ga door! Zorg zelf dat je geen afleiding hebt en focus op dingen die je wel wilt. Sommige kan jou wel n goede inspiratie geven, maar ook weer niet. Jij bepaalt hoe en wat. Wat zijn jouw tunnelvisie? Wat zijn jouw inzicht, wat wil je daarmee bereiken. Wat t ook is, doe voor jezelf en als n ander jouw boodschap begrijpt, dan heb je t goed gedaan.



Eigenlijk gaat t om jouw proces. T begin maak je, je brengt t in proces maar t einde komt wel. Zolang je maar doorgaat en bij jezelf blijft.

Ik blijf dit voor mezelf herhalen, puur omdat ik snel kan afdwalen door teveel naar buiten te kijken. Teveel naar anderen kijken op n negatieve manier  . Maar soms is kijken naar andere ook wel n goed inspiratie. Dus bij deze....

Hou t bij jezelf, de rest komt vanzelf, t komt uiteindelijk goed.

Liefs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wees niet bang om een reactie of een bericht achter te laten, ik zal je niet bijten en wie weet kunnen we van elkaar iets leren. Fijne leesvoer!