About me

Mijn foto
Simpel mens, maar met 'complicated' mind.

zondag 12 juni 2011

Kies voor het goede....

Wat ik je heel graag nog mee wil geven is, leef gelukkig...
Gelukkig leven hoeft niet altijd iets groots te zijn, of groots te betekenen. Het gaat om je innerlijke geluk die je hebt, je innerlijke ziel. Het zit in je, alleen je voelt het niet. Dat is zo zonde, want het is er. Als je nou 'es de kans geeft om toe te laten, niet denken, ja nou maar wat is geluk eigenlijk. Ik kan me niet voorstellen dat je dat niet kent... Iedere mens kent geluk, al vanaf je geboorte. Alelen door omstandigheden en ervaringen in je leven, waren die geluk ergens verborgen, onbewust of bewust, angst dat je het kwijt raakt of je bent te bescheiden over jezelf. Geluk mag ook zo zijn, dat je jezelf ook 'es keer jezelf hoger mag inschatten, in plaats van jezelf lager in te schatten. Niemand die zegt dat jij zo moet voelen, behalve jij zelf. Dus ga door het positieve gedachten heen leven. Gisteren was geschiedenis, morgen is een verrassing, maar vandaag ben je hier, nu leef je, nu lees je deze teksten bewust en het dringt tot je door, iedere keer weer. Al lees je het overnieuw, als het maar tot je door dringt. Spijt mij van mijn verkeerder nederlandse spelling, maar ik schrijf gewoon hoe ik ben, maar ik let er wel op, en het is leuk, het is therapeutisch voor mij. Het is niet alleen voor iemand anders bestemd, het is ook voor mezelf. Soms kan je praten tot je ons weegt (was het maar waar hahahha) maar soms kan je het ook op deze manier kwijt, al schrijf je het uit, als het maar eruit je gedachten is, niet iedereen hoeft jouw verhalen keer op keer te horen, het hangt bij wie je doet, dan... Maar voor je partner is het ook even rustig. Vrouwen praten eenmaal te veel, mannen gaan daar anders mee om, het is gewoon zo, het is al hormoon bepaald, dat mannen anders denken dan wij. Accepteer dat gewoon en ga op een ander manier mee om, of lees een boek ' venus is hot, mars is cool. Bij vrouwen draait het in een relatie om vertrouwen, contact en zich veilig voelen. Dat lukt het beste als je zelf goed in je vel zit en als je kunt zeggen wat je voelt en denkt. Als je eisen stelt en hem verwijten maakt, zal een man zich terug trekken. Maar als je toch behoefte hebt om je ei kwijt te willen, bel een vriendin of schrijf een dagboek. Op hun beurt moeten mannen leren om vaker te laten zien dat ze hun vrouw waarderen. Hierdoor krijgt ze vertrouwen en minder last van stress. Als je jezelf niet op nummer 1 zet, je je in een relatie sneller verwaarloosd voelt, daarom is het belangrijk dat je weet wat jouw behoeftes zijn en wat je lichaam nodig heeft. Bij een man werkt echt zo op die manier, ' hoe meer ruimte je hem geeft, hoe minder tijd hij alleen hoeft door te brengen. Bij vrouwen is dat natuurlijk andersom. Een vrouw wilt contact maken, kletsen en gevoelens uiten. (tja.. vrouwen....)

En nogmaals, als jij iemand leert kennen, weet zelf ook eerst wie je echt bent, speel geen toneel. Wees oprecht en eerlijk naar jezelf toe en trek je ook het goede man naar je toe. En mocht je wel iemand tegen komen, waarop jij op haar/zijn manier ben gaan vallen, accepteer diegene het ook zoals hij/zij is. latere eisen gaan stellen, is verkeerd, dan moet je bij jezelf gaan kijken. Je bent veel gelukkiger in je relatie als jij jezelf eerst accepteer wie je bent, je makkelijker die andere kan accepteren zoals diegene is... Veel meer rust, maar voor elke probleem is een oplossing, zo moet je gewoon denken, communicatie..... luisteren en maar ook echt luisteren... Deel elkaars vreugde maar laat elkaar ook vrij..., het is net als met vissen. Als je eenmaal die vis hebt gevangen, je steeds moet naar je toetrekken, hoe harder die vis van je weg trekt... als je af en toe, beetje los laat, komt hij vanzelf naar je toe... af en toe weg, af en toe terug, dat geldt ook voor jou....

Je redt het wel. liefs puccy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wees niet bang om een reactie of een bericht achter te laten, ik zal je niet bijten en wie weet kunnen we van elkaar iets leren. Fijne leesvoer!