About me

Mijn foto
Simpel mens, maar met 'complicated' mind.

zaterdag 26 juli 2014

Colbie Caillat - Try (Lyrics)




Zo mooi en zo waar en het viel me op, dat laatste tijd, behalve Miley Cyrus dan, dat zelfs John nog wat, een muziek maken over vrouwen, vrouwen die zo hun best blijven doen om goed uit te zien voor de buitenwereld, tenminste, eigenlijk doen we dat voor ons zelf, maar toch ook weer om uit goed te zien voor de buitenwereld. Begrijp me niet verkeerd, het is niets mis mee, maar het kan soms zo ver komen, dat je gewoon te ver kan gaan, als je zo bezig bent met je uiterlijk, maar je blijft die leegte voelen, waarvoor en waarom eigenlijk?

Je zou denken, dat er misschien mis is met je, maar dat is niet zo. Het is de maatschappij waarin we leven en er zelf voor kiezen om op die manier te beleven. Kijk maar naar instagram. Ik volg sinds een paar maanden instagram, iedereen instagramt allemaal. En ook dat viel me erg op, dat vele mensen veel foto's maken van hun zelf en een soort bevestiging krijgen op een negatieve of positieve manieren, hoe meer 'hartjes' jij krijgt, hoe beter voor je ego's. En andere maken juiste weer een positieve boodschap aan ander met gezonde voeding, leven en citaten.

Wat me dan erg opviel is, hoe bloter, strakker je lijft, groter je borsten, hoe mooier je face, hoe meer 'likes' jij krijgt, des te meer de andere minder mooiere mensen daardoor nog als een mislukking voelt. Alsof het zo moeten zijn, waardoor ze ook aan hun uiterlijk willen veranderen of negatieveren over hunzelf, wat helemaal niet nodig is. Mensen en deze maatschappij leven graag in deze illusies van een ander, maar niemand weet de real story behind the backstage, wat je er allemaal voor moet doen om die ene likes te willen hebben.

Ik maak zelf foto van de Amsterdamse grachten en soms van me kleding, en van andere dingen en als ik dan niet veel likes krijgt, is het ook prima, de intenties van ieder ander is natuurlijk anders. Maar bij de andere instagrammers zie ik wel dat er zo hard word gewerkt om heel goed uit te willen zien. Niets mis mee hoor, maar dat is echt je ego. Jouw ego laat dit toe. Of eigenlijk, jij laat door je ego dit doen. Je kan niemand de schuld geven, want uiteindelijk doe je hetzelfde mee.

Ik vind het vrij sneu voor de jongere meiden die daarin mee doen met die soort illusies, sommige krijgen er zelfs echt gemene negatieve reacties, maar zelfs als je zoveel likes en positieve comments krijgt, trek ze toch meer aan van die negatieve comments. Hoe erg is dat? Ik merk het wel bij jongere meiden vanaf 12 jaar al dat ze daar al mee bezig zijn, die social media kan je maken of breken. Het betrekt je eigenwaarde aan, je laat het toe om te breken of omdat je ego daardoor zich beter voelt, maar op ten duur zul je die leegte blijven voelen. Het is leuk om te delen wat je hebt en te laten zien wat je meemaakt is heel wat anders dan je nake body en weet ik veel te laten zien. Waarom zou je bevestiging van een ander willen. Dat bevestigt toch niet het juiste eigenwaarde van jezelf. Alleen jij kan jezelf die geven. Die buitenwereld heb je niet voor nodig om te laten zien of je echt mooi bent of niet. Dat bepaal je zelf.

Je zou kunnen zeggen dat je ook media geil bent, of social media-geil bent, dat je daarop kickt, je weet dat je mooie bent, en dat je nog harder moeten werken om je te kunnen concurreren met een ander, waarom zou je?


Maar goed, ieder voor zich natuurlijk, het is alleen jammer, dat we toch allemaal bewust of onbewust mee doen, gewoon puur omdat het vrijwel nu normaal is geworden. Maar dan vergeten we onze eigenwaarde en weten we niet meer waarmee we bezig zijn, ondanks dat je die leegte blijft voelen. Dan zul je je moeten afvragen, vind je dit het waard? Jezelf te koop zetten?

Begrijp me niet verkeerd, ik hou ook van mooie dingen, maar ik gun ze ook oprecht met hun mooie dingen, en als je naar die negatieve comments leest, denk ik, meid, waarom maak jezelf kapot? Laat ze of kijk er niet naar. Je bereikt er niets mee, je hebt alleen jezelf mee, je zult hoe dan ook kapot en schuldig voelen, want dan ben je zelf geen haar beter dan haar/hem. Laat ieder in z'n eigen/haar waarde.

Als ouder zijnde kan je je kind niet altijd beschermen tegen dit soort negatieve buitenwereld, je doet wat je kan, je vertelt wat je weet en wat je wilt behoeden, maar uiteindelijk komen ze zichzelf wel tegen. Goed of slecht, iedereen maakt fouten, wij als ouder, toen we jonger waren op die leeftijd hebben wij ook dingen gedaan, maar toen was er alleen anders. Met roddels, pen/papier, oor bij oor, of op de speeltuin, maar nu rond deze tijd is social media heel wat anders. Het gaat zo snel door de hele wereld heen. Dus dat hou je niet meer tegen. Zodra 1 iemand iets negatiefs opzet of iets wat er misbruik wordt gemaakt, kan je niet meer zo snel terug draaien.

Ik hoop dat iedereen weet wat die mee bezig bent, als je iets plaats op de social media. Niet iedereen moet het weten en hoeft te weten. Je kan zoveel delen en makkelijker en sneller maar pas een beetje op wat je deelt. Denk voor later, als je je leven anders is dan vroeger, dan had je liever beter geweten.

Fijne dag en be kind voor iedereen.

Liefs!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wees niet bang om een reactie of een bericht achter te laten, ik zal je niet bijten en wie weet kunnen we van elkaar iets leren. Fijne leesvoer!