About me

Mijn foto
Simpel mens, maar met 'complicated' mind.

vrijdag 20 december 2013

Even iets kwijt...

Ik was gisteren vrij laat naar bed gegaan, dat komt omdat ik de laatste tijd best last heb van slapeloze nachten en die plas-nachten mij altijd wakker houden, moet ik beetje rekening mee houden. Ik moet altijd 's nachts plassen en als ik dat moet, dan ben ik hartstikke wakker. Tja wat doe je dan in die nachturen? Internet op je foon, youtube filmpjes kijken, social media lezen, whatever, you name it. Maar dan ga je erg laat slapen en word je gaar wakker en dat kan best heel vervelend zijn als je wakker bent of wordt, dan voel je je gaar, hele dag heb je niets gedaan,dan alleen maar bla bla bla... Maar goed, ik heb gelukkig goed geslapen, normaal geslapen, genoeg voor wat ik nodig heb, ik heb af en toe last van lage bloeddruk en ook mede door mijn bloedarmoede speelt dat beetje mee. Maar als ik werkte, had ik er geen last van, dat leidt af en je bent actief bezig, maar nu in mijn nieuwe dagelijkse routine valt het toch best tegen. Je komt dingen tegen dat je eigenlijk niet wilt zien, maar goed, ik heb altijd al geaccepteerd dat mijn lichaam altijd tegenovergestelde werken. Geen enkele medicijnen pakt goed bij mij. Dus ik moet het doen met de voeding, met variaties van verschillende maaltijden en drinken, ik drink veel chinees/groene thee. Heerlijk, maar ook van rooibos, dat kalmeert en wordt je beetje ontspannend van. Iedere ochtend moet ik koffie drinken, vaste prik en daarna zorg ik dat ik veel thee drink, ik drink geen water uit de kraan, behalve in andere stad, dan weer wel, ja ik ben ook beetje gestoord hahah... ik drink liefst uit de fles, schoon of barleduc, zo lekker water, maar als ik weer in de stad kom, drink ik graag water, zoveel water, misschien moet ik een fles meenemen en water indoen hahahaha... Verder eet ik het liefst ochtends warm, s middags warm en s avonds ook warm, maar ik moet echt mezelf dwingen om brood te eten, ik ben geen brood eter, tenzij er iets lekkers op doet, maar ik lus ook wel lekker roggebrood met appelstroop, nou als je daar geen energie van krijgt, dan ben je erger dan ik... hahaha.. Ik ben echt een rijsteter, ik hou zoveel van rijst, rijst is zo belangrijkste voedselbron in Azie. We leven van rijst, standaard, we weten het niet beter. Ik kwam ook van armoede en ik weet heel goed, hoe belangrijk en gezond rijst kan zijn, ik kan het niet meer zonder. Als iemand zou zeggen dat rijst een troep is, dan echt, moet diegene echt niet bij mij in de buurt komen, dan krijg je me echt te horen, dan stuur ik je naar de armste landen en zul je zien hoe belangrijk 1 van de belangrijkste voedselbron is voor hele wereld. Als je er geen verstand van hebt of je vindt het niet lekker of je vindt het maar niets, is dat prima, maar nogmaals nooit zeggen dat rijst een troep is, rijst is heilig, vooral voor azie, rijst voedt de kinderen, arme mensen, mensen van de straat, ook mensen die er hard voor werken voor een beetje kommetje rijst. Je hebt geen idee. Maar gelukkig (voor diegene) heb ik dat gelukkig nooit meegemaakt.

In mijn vorige berichten, way way back, heb ik geschreven hoe ik dankbaar ben met mijn lieve schoonfamilie. Ik ben zo gek op ze, 1 voor 1, ook de vriendinnen, ik vind het belangrijker dat ze gelukkig zijn en gezond zijn, zo enorm belangrijk, dat materie en bijzaken eromheen is mooi meegenomen, maar je hebt familie en vrienden om je heen en die neem je mee naar hun avontuur of ervaringen of je hebt iets om te delen. Zoals mijn lieve schoonmoeder, zij is zo geweldig mens, ze heeft al zoveel meegemaakt, tot nu toe, blijft ze altijd klaar staan voor de kinderen en andere mensen om haar heen. Ze heeft enorm veel verplichtingen en ze is te lief, soms TE LIEF!! ik wou dat ze ook nee durf te zeggen, dat ze een keer geen zin heeft of eens een keer aan haar zelf denkt, Ze staat altijd klaar voor iedereen. Iedereen heeft altijd wat en als er wat is, ma MA MAM MAAAAAA MAMMAAA  MAMMMAAAA MMAAA MMMAMAMAMAAAA ... SERIEUS! Als ze nee zegt, dan voelt ze zich bezwaard of ze vindt het echt leuk om te doen, maar zij is zo iemand die geen nee zegt en dat vind ik jammer, zo word er vrijwel makkelijk gedacht, oh dan bellen we ma wel even of wat dan ook. DAt mens heeft ook nog haar eigen leven en natuurlijk ze is gek op haar kinderen en op iedereen, maar ik wou dat iedereen eens een keer aan haar denkt. Gewoon ouders de rust geven, vooral mijn schoonpa, daar hoor je niets over. Die man werkt wel 40 uur in de week, meer zelfs en dan in de weekend geeft hij alle aandacht aan z'n vrouw, helpt mee met huishouden, boodschappen doen etc, die man, mijn god, een voorbeeld van HOE MOET JE MAN ZIJN. Ik zeg dat ook vaak tegen mijn vriend, jij moet blij zijn met zo'n vader en moeder en dat doet die zeker. Die verleden tellen nu niet meer mee, we leven nu hier en we moeten verder. Zijn vader is een krachtige sterke hardewerkende slimme man en goed voorbeeld hoe je een man moet zijn, Echt top! Dat zeg ik niet heel vaak, dus het is best bijzonder voor mij gevoel hahaha.. Mijn vriend vind ik wel een man (hahahaha) Deze week heeft hij het zo druk. Maandag werken en dan repeteren, dinsdag idem dito, woensdag muziekles, kind en ortho voor kind en wegbrengen. Donderdag tot dinsdag achter elkaar werken, zaterdag moet hij spelen en zondag werken, props hoor, echt een hardwerkende man, en toch gewoon zo rustig en kalm blijft, nooit negatief of iets, zo fijn, altijd. Dat zie ik ook bij z'n vader. Hij heeft het zo druk in z'n hoofd maar gaat er heel anders mee om, klagen hoor je niet. Wow! Maar ik steun me vriend met alles wat hij wilt doen. Hij is zo goed bezig, hij neemt z'n lessen serieus en gaat steeds beter studeren, bijna elke avond en af en toe, ben ik ook aan de beurt hahaha.. Maar is niet erg, als het me teveel wordt, dan zult hij het wel merken... maar echt, ik ben zo trots op hem.
Maar goed, ik ben gek op z'n broers, ze hebben allemaal iets unieks van hunzelf, grappig en ja.. ik weet niet, je zult zelf mee moeten maken, het is niets bijzonder, maar voor mij is het wel. Ik heb nooit echt een gezin gehad, ik weet niet hoe het is. Daarom geniet ik altijd intens van hun aanwezigheid. het liefst willen we elke weekend komen, maar dat kan niet, we zijn ook volwassenen en we hebben zelf kinderen en onze eigen leven, en ja het is toch altijd erg druk daar en ja ik wil mijn schoonouders ook gewoon rust geven, met ons erbij, is het gelijk feestmaaltijd erbij. En daarom gaan we  wel eens doordeweeks en dan is het wat rustiger en heeft me vriend alle aandacht van z'n moeder, ook een keer, ... en ik kan dan mijn hartje luchten en zij is echt een prater, ze luistert naar me en steunt met oprechte liefde naar me toe en dat vind ik heel fijn. Ik heb het ook met mijn moeder, is toch anders, sinds haar taalbarrière zo achteruit is gegaan, wordt de communicatie tussen haar en mij steeds moeilijker en ja, jezus, is het niet tijd om te verhuizen uit die rotkrot? ahahha, ach, me moeder vindt fijn en ze houdt van die gekke drukte maar voor haar gezondheid is het niet goed. Dus ik hoop volgend jaar dat het beter gaat met haar. En daarom verheug ik echt dit jaar weer op een gezellige kerstdiner met mijn schoonfamilie. Altijd zo gezellig en ik vind het fijn om haar ook te helpen. Ik ben een vrouw van 38 jaar en ik kan niet op me kont blijven zitten tot het eten opgediend wordt, nee, nee, daarvoor ben ik te Aziatisch!  Ik zou eerder schamen! ik zit al 5 jaar in die familie dus en ik vind het leuk!

Oh lieve mensen, het is mooi weer buiten!!! De lucht is blauw en de zon schijnt!!! Misschien dat ik toch even naar buiten ga voor frisse lucht en nieuwe inspiratie op te doen. Nou morgen zie ik mijn grote jongen weer en ik ga er volop van genieten! Ik mis hem iedere dag, elke keer als ik mijn nichtje zie, mis ik mijn zoontje. Mijn allerliefste, al weet hij het niet, ooit, als hij wat ouder wordt, en hij heeft behoefte om uitleg, zal ik dat uitleggen aan hem. Ik mis hem echt.

Werk: nou, helaas heb ik nog niets gehoord, het is nu nog te vroeg, maar ja, zoals ik eerder zei, decembermaand is een drukke maand. Dus ik moet even geduld hebben. Ik heb wel een vacature gezien. Het lijkt op mijn vorige functie maar dan grotere uitdaging, alleen ik zie niet wat voor merk het is. Het is wel internationaal. Ik moet mijn CV aanpassen en ga ik solliciteren. Nogmaals, ik ben erg blij dat ik nu vandaag thuis ben, maar ik werk liever ahhahaah.. Ik denk dat ik straks even paar lappen stoffen bij elkaar ga stikken, even mezelf weer opkrikken en volgend jaar (jan.) ga ik lid worden van een bib en ik zoek al een tijdje naar een leuke sportscholen, waar ze overdag ook les geven, ik vind fitness en hardlopen niets voor mij, mijn lichaam is daar niet voor gemaakt, alleen voor dansen ahahhaah..  dus ik moet even verder zoeken, liefst in de buurt en overdag, tenzij ik een baan heb, niet en anders 's avonds dat vlakbij is waar ik dan werk of woon. Donkere dagen hier komende maanden vind ik het niet fijn om op pad te gaan, de laatst tijd heb ik helaas vervelende dingen mee gekregen en ik word er schijt ziek van! Je kan gewoon niet even normaal op straat lopen zonder aangesproken te worden. Die gasten hebben echt niets te doen!

ik neem zo nog een bakje en daarna thee en ga ik verder, dus wie weet tot straks en anders tot andere keer.

Geniet van je dag vandaag, het is nog jong en fris en maak er een leuke dag voor jezelf!

liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wees niet bang om een reactie of een bericht achter te laten, ik zal je niet bijten en wie weet kunnen we van elkaar iets leren. Fijne leesvoer!