About me

Mijn foto
Simpel mens, maar met 'complicated' mind.

vrijdag 27 december 2013

Zo te zien....

weet niemand dat ik mijn naam heb veranderd. Ik dacht, ik moet even paar kleine dingetjes veranderen. Misschien dat ik het ooit zal doorgeven of het komt vanzelf wel. Ik heb paar dagen al niet meer 'geschreven', ten eerste had ik paar keer achter elkaar 3 dagen lang geblogd en daarom was ik even eruit. By the way, ik hoop dat jullie nog een fijne kerstdagen hebben gehad, heerlijk hebben genoten en lekker hebben gegeten, ook voor de mensen die niets met de kerst doen, ik hoop ook dat je je hebt vermaakt. Mensen die dierbaren hebben verloren rond deze tijd of iets vreselijk hebben meegemaakt afgelopen tijden, ik wens jullie heel veel kracht, sterkte en veel liefde toe. Laat het licht altijd in je hartje schijnen, antwoord krijg je, met geduld en op de goede moment. Maar ik heb heerlijk genoten met mijn lieve schoonfamilie. We hebben heerlijk gegeten, zo heerlijk echt oprecht genoten dat ik zo jammer vond dat de tijd zo snel voorbij vloog. Het was ineens zo snel gegaan, voor je het weet, was je wakker in de ochtend en ja,.. stil, voorbij, klaar, volgend jaar weer. Het is gelukkig maar 1 keer per jaar kerst, maar familie is er altijd, wanneer dan ook. De gelegenheid met excuses om elkaar weer te zien of goed te maken of te vergeven. Het is heel gek, maar de kerstboom geeft of brengt toch wel bepaalde magie of sfeer. Mensen zijn graag bij elkaar, al laten ze het niet zien, in hun hartje brand altijd liefde naar elkaar toe. Al is die persoon wat stilletjes, maar hij/zij vindt het heerlijk, het is de stem, de gezelligheid of het gelach of het geschreeuw, die momenten door elkaar heen, warmte en liefde voel je door de kamer heen, al heb je problemen in je hoofd, het is wel een goede afleiding, je gaat gewoon vermaken samen en daarna zien we het wel.


Lichtjes en kaarsjes, lekker eten en lieve mensen om je heen, of je bent alleen, je hebt geen behoefte aan die onzinnige gedoe, je vermaakt jezelf met lekker eten waar jij zin in hebt, met leuke films waar je niemand hoeft te verantwoorden, of muziek luisteren wanneer jij wilt, tussendoor keihard zingen en blèren, wat jij wilt. En slapen en gaan wanneer je wilt, je lichamelijk gassen vrijlaten wanneer jij wilt, ook dat kan je prima vermaken, of wat ik wel eens doe, als ik niets wil doen, is hele dag youtuben, inspiraties ophalen, ouwe filmpjes kijken, DIY kijken, echt, ik zal me wel vermaken als ik alleen was.
Dus ik hoop voor jullie allen een fijne kerst-eet-dagen hebben gehad!

Ja, verder wil ik wel wat kwijt, maar zoveel in me hoofd, dat ik niet weet waar ik moet beginnen. O,ja rij-angst. Ja, ik ben niet perfect, ieder mens heeft wel wat. Ik heb al jaren rijbewijs, ik heb mijn rijbewijs gehaald tijdens mijn big belly en dat is al heel lang geleden, maar ik ben helaas door mijn zwangerschap niet meteen zelf gaan rijden, omdat ik zo'n een grote buik had en het was winter en het sneeuwde, het leek mij op dat moment niet prettig om te gaan rijden, en na die toestanden van bevalling (mijn zoon is inmiddels al groot en gezond) en postnatale depressie heb ik heel lang niet meer gereden, soms reed ik wel af en toe, als ik een goede dag heb, maar toch tot nu toe heb ik mijn drempel zo verhoogd dat ik niet meer durf te rijden, daar baal ik ontzettend van! ik ben het zo zat! Ik weet in mijn hoofd dat ik kan rijden, maar toch krijg ik altijd een soort van een stomp in me maag, waar ik me misselijk en draaierig voel en me angsten klimmen zo snel omhoog dat ik gauw afhaakte!

O,ja nieuwe voornemens 2014 - even tussendoor

Ik wil echt rijden, als ik mensen zie rijden die absurd niet kunnen rijden, denk ik bij mezelf, what the heck, ik kan beter rijden zelfs! Gek is dat, dat ene gedachten dat even geen angstmoment heeft, die moet ik hebben, altijd als ik wil rijden. Maar ik vraag mezelf wel af, wil ik wel rijden? Vind ik het wel leuk? Of ben ik zo angstig dat ik bang ben dat ik roekeloos ga rijden? Die vervelende stomme gedachten moeten uit mijn hoofd. Tijdens het lezen van een beatyblogger (www.beautylab.nl) schreef een meisje Nena heet ze, schreef over angsten. Dus het was best interessant, dat je weet dat je niet de enige bent en wie weet hebben zij of andere mensen wel wat goeie tips om van die angst af te komen. Ik wil het op mijn manier gaan proberen door andere gedachten op te brengen en te visualiseren maar dat gaat heel lang langzaam, want ik moet leren geloven dat het voor mij veilig is om te gaan rijden en al mijn rijders onderweg ook veilig en op afstand rijden. Ik ben wel wat zelfverzekerder laatste tijd (al moet ik echter beetje gaan afvallen), voel ik me best prima in me vel, rijden is 1 van mijn grootste obstakel aller tijden, mijn vriend zeurde ook zo vaak naar me hoofd (wat niet helpt), hij probeert het wel te helpen, soms geforceerd, soms als een geduldige leraar, het is stom! Ik wil af van dat rij-angst. Iemand een tips?

En ik heb ook nog iets gelezen van een andere beautyblogger (www.beautygloss.nl) zij was heel jong begonnen met bloggen en ze is nu 27 jaar en ja ik vind haar heel erg leuk en leerzaam en ze deelt best wel veel maar gelukkig kent ze haar grenzen goed. Haar DIY is leuk, vlog, blog, whatever, het is leuk wat ze doet. Maar in ieder geval gaf ze paar tips wat je eventueel kan doen als je verveelt tijdens je 2e kerstdag. En ik zag dat filmpje met meisje Tat (zo noemt ze steeds Miss Nederland) over een Visuon Board. Een visualiseren bord maken, je doelstelling opplakken of schrijven, bepaalde zinnen uitknippen of foto's of wat dan ook, positieve woorden, dat is erg leuk! Maar ik ben geen 18 meer dus ik hou het liever privé, dus ik kan ook een Visuon book maken. Mijn eigen visualiseren boek maken, met daarin mijn doelstelling voor het nieuwe start wat iedere dag mag zijn. (ik verlang wel naar het nieuwe jaar 2014, jullie ook?? ) Dus ik ga dus binnenkort een mooie dagboek kopen en daarin ga ik zelf leuke dingen opzetten met vele positieve doelstellingen. En dat is 1 van mijn voornemens voor 2014 en altijd! En daarbij zal ik zeker erbij zetten
op nr. 1 is een baan krijgen 2. auto rijden 3. leuke dansschool vinden voor volwassenen oftewel ex-danseressen en ga zo maar door maar dit zijn in iedere 3 dingen die graag wil doen. Je kan ook een soort van Bucketlist maken, die niet alleen voor 1 jaar geldt maar voor altijd, sommige dingen kan je niet in een jaar opbouwen, maar daarna wel. Sommige dingen moet je opbouwen, proces aan de gang zetten en actie uitvoeren. Het is moeilijk of makkelijk, het ligt helemaal aan jou zelf. Wat wil je!

En vooral niet vergeten, je gezondheid gaat voor alles!! Zonder goede gezondheid kan je niet veel doen, misschien beperkt, maar als je gezond bent, let er goed op met variaties met eten, sporten en alles met mate en geniet met alles wat je doet en als je helaas vervelende ziekte hebt gekregen of wat dan ook (vind het zo vreselijk) blijf hoe dan ook, hoe moeilijk het is, laat je niet gek maken, altijd positief!!! Gedachtekracht.
Denk positief, trek positief. Soms heb je van die dagen dat je echt niet meer wilt, maar zolang er nog licht brandt in jouw hartje, dan moet je doorgaan, iedere dag is een nieuwe dag, met nieuwe ontdekkingen!

Voor zover laat ik het even hierbij. Ik hoop snel mogelijk (morgen ofzo) weer te gaan bloggen. Ik begin echter te willen doen en ja, al is mijn blog misschien wat saai en niemand die het leest, maar op een dag, lees iemand het wel. Of ik verwijder het.

Dus welterusten en tot gauw!

liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wees niet bang om een reactie of een bericht achter te laten, ik zal je niet bijten en wie weet kunnen we van elkaar iets leren. Fijne leesvoer!