About me

Mijn foto
Simpel mens, maar met 'complicated' mind.

maandag 30 juni 2014

Opnieuw beginnen,

Opnieuw beginnen maar dan goed beginnen. Opnieuw die boeken lezen, opnieuw die positieve affirmaties lezen en je gedachten trainen in positieve zinnen. Begint al bij het opstaan in de ochtend, zodra je ogen open doet en je hoort je gedachten weer te veel praten, zeg tegen je gedachten, ok, duidelijk maar daar heb ik er nu niets aan, ik wil rust!

Of het komt goed, zeg je dan. Leven is eigenlijk in het NU aanwezig zijn. Oprecht aanwezig zijn, je zintuigen, je gevoelens van het NU kunnen waarnemen, maar ook weer tegelijkertijd loslaten. Koesteren is niet erg, als je maar niet te lang eraan hecht, want ook goeie momenten moet je loslaten. Vaak denk je terug aan leuke momenten en die momenten wil je nog even lang en lang van genieten en koesteren, maar opgeven moment is het klaar.

Ook die momenten moet je loslaten, net als met slechte momenten, al waren het geen slechte momenten, maar een leerzame momenten. Je bent dankbaar op dat moment dat je er even mag zijn en dat je er van mag genieten, van iets wat van jou zelf kwam. Momenten waar je veel van hebt geleerd en voor de volgende keer doe je het gewoon anders en op die manier verbeter je jezelf alleen maar naar een betere mens.

Maar hoe begin je dan met opnieuw beginnen? Met Liefde! Daar begin je eigenlijk mee. Begin jezelf weer opnieuw te waarderen en te houden. Liefde geneest zeggen ze altijd, en dat is waar! Alleen met Liefde begin je nieuwe stap te zetten naar je nieuwe verrassende leven en met Liefde neem je ook afscheid daarvan. Met Liefde kan je veel beter helder nadenken en je zult met liefdevolle ogen anders kijken naar iedereen. De schoonheid van een mens zit in iedereen, het is HOE jij bekijkt.

Liefde is 'houden van jezelf, leer van jezelf te waarderen als een waardevolle mens en ben jezelf eigen dankbaar voor de persoon wie jij bent. Als je op de punt bent gekomen, waar er geen einde aan kom aan je negatieve gedachten, dan begin je eerst met Liefde. Net als dat jij geboren bent, werd je opgevangen door je moeder en dan je vader en met hun liefde koesterende ze je. Daar begin je mee en je krijgt het ook mee, alleen soms vervaagt het Liefde door bepaalde omstandigheden, maar als jij weet dat Liefde nooit kan verdwijnen, zul je altijd uiteindelijk jezelf redden, hoe dan ook, welke richtingen en keuze je ook neemt. Al moet je risico nemen, maar zolang jij op jezelf kan vertrouwen dat je het gelooft en dat je het kan, ga ervoor. Luister diep naar je hart en je gevoelens, soms moet je gewoon even alleen zijn en op ten duur zul je achter komen, wat het is. Wat het is, is wat jij wilt. Uiteindelijk zul jij je doel wel bereiken, maar het gaat echter om je proces ernaar toe.

Zo is het leven nou eenmaal. De een komt en de ander gaan, denk bij wijze dat aan het begin ook een einde aan komt en daar kan je beter dankbaar voor zijn en zo heb je ook rust, meer rust.

Als jij weet wie jij bent en hoe liefdevol jij kan zijn voor jezelf, kan jij veel beter een ander helpen zonder dat het moeite kost. Het is iets wat eigenlijk nooit op kan raken. Met juiste manier van helpen, oprecht mensen mogen helpen, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen, zul je alleen maar meer positieve energie ontvangen. Want Liefde kent geen grenzen, geen regels, alleen wij als menselijke wezen maken er regels van. Liefde is overal aanwezig, in elke schoonheid, in elke vormen en daden.

Liefde is het enigste medicijn die je helpt te genezen naar een betere leven. Het begint altijd eerst bij je eigen bron, bij jezelf, bij je innerlijke ik-vorm. Herken jezelf in goeie punten, en laat het negatieve punten je leerpunten zijn, het is iets wat geweest is, het is iets wat al gebeurd is, het is iets waar jij van kan leren en op die manier er anders mee om kan gaan. Als jij weet wat jouw eigen obstakels zijn, zul je bewuster weten en sneller achter komen, van wat je niet wilt.

Men doen dingen vaak onbewust of werd verleid door hun eigen verkeerde illusies en verlangens, maar als ze eenmaal wakker zijn, dan beseffen ze pas wat het is, maar vaak is het ook te laat, dan is het al gebeurd. Ieder eigen mens kan vanuit zichzelf analyseren, dat het anders kan, als je maar toegeeft en niet ontkent van je leerzame punten. Maar dan als je het weet, dan ook loslaten tegelijkertijd.

Soms heb je meer tijd nodig om te herstellen en meer geduld moeten hebben om door te zetten. Vaak is het alleen al goed, als je om hulp vraagt en dan vanuit gaat dat het goed komt, dan vertrouw je eigenlijk op je eigen proces van je leven. Je maakt er wat van! Hoe dan ook wendt of keert, je zult weer herstellen en jezelf terug vinden.

Enige optie, mogelijkheid, oplossing, antwoord is LIEFDE.....

Accepteer jezelf, waardeer jezelf, hou van jezelf, wees jezelf dankbaar, wees liefdevol naar jezelf toe, en wees dankbaar voor je eigen goede en oprechte daden, zonder verwachtingen.

Lees paar boeken die jou aanspreken op dit moment en sta voor andere dingen die op je pad komen voor open. Je weet maar nooit wat het LEVEN jou toebrengt. Eigenlijk vraag je er zelf al om met je gedachten. Jouw gedachten kracht is zo sterk aanwezig en die werken echt. Daarom is het voor jezelf goed te weten, wat jij wilt. Want uiteindelijk komen ze uit! Op de juiste manier dan. Wat jij denkt, trek jij aan, wat jij voelt, krijg je.

Gedachten krachten zijn gedachten die bepaalde signalen versturen met je op dat moment oprecht gevoelens mee geeft. Als jij alleen maar denkt, dat je even kan denken, dat je een miljoen wilt winnen, maar diep in je hart, weet dat je het niet gaat winnen. Dat zijn 2 verschillende dingen. Jouw gedachten mix samen met jouw gevoelens, die boodschap uit naar buiten toe. Op welke manieren en daden dan ook mag zijn en blijken, je zult het krijgen.

Denk in Liefdes kracht vanuit je zelf, vanuit je hart, ik weet dat je dit aan kunt, je zult vele andere inspireren, maar eerst moet jezelf goed genezen en herstellen, dan zul je weer helemaal opgeladen voelen. Hoe beter het gaat met jou, hoe sneller jij achter komt, doordat je weer bewuster bent gaan leven, des te meer jij steeds weet wat je wilt ontvangen.

Mensen die echt oprecht gelukkig zijn met wat ze hebben, trekken ook alleen maar de juiste dingen aan, al werken ze er hard voor en een ander krijgt het gewoon, als het ment to be is, dan mag het. Blijkbaar zenden ze de juiste boodschap uit en hou ze zichzelf bezig met andere dingen. Mensen die gelukkig zijn, zijn meestal mensen die weten wat ze willen  en die doen ook alleen maar leuke dingen. Al vinden ze het werk misschien niet leuk maar het zijn wel weer de inkomsten voor andere dingen die ze juist wel leuk vinden om te doen. Uiteindelijk is het maar een opstapje naar je nieuwe eigen geluk. Zo kan je het zien. Soms moet je voor jezelf niet zo zwaar maken en het is maar werk, geen leven. Door tijdelijk dit werk te doen kan je stapje verder en kijken waar je heen wilt. Op dit moment krijg jij de mogelijkheid om iets te ondernemen. Met dat salaris kan je dingen doen, wat jij maar wilt. Het betaalt niet alleen je lasten maar ook je plezier en al je behoeften. En misschien wel voor je studie of voor cursussen, je vakantie etc... Ooit zul je alleen maar doen wat jij leuk vindt.

Dat geldt zeker ook voor mij, ik moet dit zien als een opstapje naar betere geluk. Op dit moment is het maar even zo, maar ik blijf wel rond kijken, ik kan nu veel meer ondernemen, ik kan zelf voor mijn eigen financiën verzorgen en dingen doen zonder dat je 3 keer je dubbeltje moet omdraaien.

Uiteindelijk wil ik graag weer terug naar een kleinere winkeltje, dichter bij huis,  waar ik me thuis voel, en alleen maar dingen doe, wat ik leuk vindt en waar ik goed in ben. Werken voor een baas die een hartje heeft op de juiste plek, vind ik niet erg. Ik word ernaar goed voor betaald en ik werk op gunstige dagen en tijden, waarin ik meer mijn inspiratie opdoen voor mijn blog. En daarmee meer andere mensen mogen inspireren en met de juist boodschap doorgeven, iets wat voor mij een dankbaar werk geeft en is.

En dan moet je loslaten. En er vanuit gaat dat het zeker gaat komen, denken, geloven en voelen.

Ik lees al best veel boeken maar die van Paul Coelho zou ik zeker gewoon gaan bestellen, ik lees al wat verhalen van hem, maar hebt nooit de neiging om iets van te kopen. Maar heel veel dingen die hij schrijft, klinkt voor mij logisch en oprecht. Maar als jij liever iets anders wilt lezen, moet je dat vooral doen. Doe het vooral voor jezelf.

Met liefde ga je naar bed en met liefde sta je op! En zeg je goedemorgen tegen  het leven!

Liefs!




zondag 29 juni 2014

Hoe ver ga je of

hoelang ga je hiermee nog door? Als je al beseft, dat je vanochtend ongelukkig voelde tijdens het wakker worden, na een rotte nachtmerries, dan weet je het eigenlijk al. Waarom durf ik geen risico te nemen en waarom blijf ik constant kwaad op mezelf. Als je niet gelukkig bent, wat doe je dan nog steeds? Waarom doe je niets? Kan je niets doen? Is dat een verplichting dat je niet zomaar kan afzeggen of opzeggen? Je bent ongelukkig, dus doe er wat aan!

Was het zo maar makkelijk gedaan, dan gezegd! Als ik nu kon kiezen, heb ik meteen opgebeld, mijn verhaal gelegd en meteen ontslag genomen. Waarom zou ik mezelf nog langer pijnigen door zoiets? Weet je hoe dat heet? OVERLEVEN! Ik moet overleven. Ik kan toch niet zomaar stoppen? En ervan uit gaan dat het even zo kan helpen. Ondanks dat ik half jaar thuis zat, en met liefde alle banen had willen nemen, door die zielige zakgeld van de staat, wil je liever werken. Uiteindelijk kan ik toch beetje van leven, maar alsnog ben ik hiermee niet gelukkig.

Zo stom en luxe problemen, maar laat we eerlijk zijn, voordat ik aangenomen werd, had ik zeker weten mijn laatste 2 a 3 maanden zo plezier gehad in mijn 'vrije' tijd. Ik was met dingen bezig, waar ik zo blij van werd. Ik werd een beauty bloggers volgers, ik las iedere dag nieuwe blogpost van paar leuke beauty bloggers, maar op ten duur, heb ik er geen tijd meer voor, tenzij ik vrij ben en ik wil mijn gedachten even opzij zetten, dan doe ik het wel.

Maar iedere dag als ik thuis kom van werk en reizen, dan wil ik eerst eten, maar hoe ik eet, is wel erg agressief, als een oermens at ik als een hongerige hond. Poor me, NOT! En dan wil ik gewoon even ontspannen en beauty vloggers kijken, alleen op dat moment kan ik mijn werk los laten. Even mijn gedachten loslaten en op zij zetten en ontspannen. Dan besef ik weer dat ik weer thuis ben.

Maar elke dag ga ik met tegenzin naar me werk, het bedrijf is niet leuk maar de collega's zijn wel leuk, mede door hun hou ik het vol. Zij vervullen mijn dagen, de dagen waar ik niet wil zijn. Ik vind het  niet eens meer leuk om te werken. En als je zoveel moet doen op zo'n dag, kan je niet eens meer vriendelijk zijn. En dat mis ik wel, want ik vind het juist leuk om mensen te helpen en ik typ echt snel als een malle (tussendoor-gedachte), zo'n winkeltje als boetiek vind ik het leuk om mensen te kunnen helpen.

Weet je, het maakt mij gelukkig als ik een baan heb, werk met en voor lieve oprechte collega's die mij inspireren en andersom, werken voor een baas die een hart heeft op de juiste plek, mij laat doen waar ik goed in ben, zoals naar mensen luisteren, mijn eigen oprechte advies geven, eerlijk mensen mogen helpen, dat ze op mij kunnen vertrouwen, want ik ben oprecht en eerlijk! Maar wat niet klopt is, dat ik niet oprecht ben naar mezelf toe.

Ik ben het zo zat om andere mensen te pleasen, ik kan mezelf niet eens pleasen, laat staan een ander. Maar een ander helpen is voor mij veel makkelijker, dan ik mezelf kan helpen. Bizar, de wereld is zo groot, maar toch de hulp is zo klein?! Of juist niet? Uiteindelijk moet je het zelf voor elkaar krijgen en harder werken en meer moeite doen, en dat vind ik niet eens zo erg, maar constant??? Ik wil ook eens echt geholpen worden!

Kan iemand mij op dit moment nu bevrijden AUB??



Kan iemand mij muse zijn? Mij inspiratie geven, mij nieuwe energie geven? Mij op de juiste pad brengen? Ik wil alles zijn, behalve moe!!!! Ik moet mijn gedachten veranderen in positieve energie en ik moet doorzetten. Elke dag kan zo'n je toekomst veranderen, elke dag kan je verrast worden, elke dag kan je opnieuw mensen tegen komen, elke dag kan je de juiste mensen aantrekken. Wat jij denkt, trek je het ook aan, dus ik moet mijn gedachten veranderen!

Doe jij dat ook!!!

Soms als je niet meer weet wie je bent, moet je terug komen bij je eigen bron. Jezelf weer herontdekken en op tijd uit je vicieuze cirkel stappen. Op dat moment, ben je al op de juiste weg, omdat je bewuster leeft en weet wat je doet en weet waar je mee bezig bent. Je ziet jezelf op afstand als een neutraal persoon naar jezelf te kijken, 'wat kan ik hiermee?' denk je dan? Wat zou jij jezelf adviseren? Wat voor advies zou je geven? Wat voor open-eye-advies zou je geven? Op wat voor vertrouwen zou je aan haar/hem willen geven?

Al ben ik moe, ik blijf wel dingen 'voelen' van een ander, of je wel of niet wilt, je voelt het toch wel. En ik weet waarvoor ik bestemd en ik geef graag boodschappen als het mag en op de juiste moment. Ik doe meestal altijd wat mijn gevoelens verlangen. Als ik iets te 'zeggen' heb, doe ik dat gewoon. Soms denk ik dat ik hier ben om andere de juiste boodschappen mee te geven en hun op de juiste pad te brengen. Maar ook nog steeds, ik ben en blijf een mens en ik heb soms van die dagen waarvan ik niet echt als een 'mens' voel. Dan ben ik iets anders, wat men totaal niet verwacht.

Ook ik kan soms andere mensen verrassen. Maar als menselijke wezen, wens ik graag ook een rust in mijn hoofd, hoe kan ik mensen oprecht helpen en kijken waar ik terecht kom. Wat ik op dit moment voel is een langzame afscheid. Een afscheid van alles. Ik voel me alleen en eenzaam, ik wou dat mijn Engelen tegen me sprak en mij even de juiste boodschap mee geeft, zodat ik verder kan. Ik vraag het gewoon!

Lieve Engelen,

Mochten jullie luisteren of lezen, hoor mijn hartewens. Voel mijn hartewens. Jullie weten wat ik heel graag wil. Een verlichting en bevrijdend en voor altijd het lachend door het leven gaan. Ik wil alleen leuke dingen doen in mijn leven, dingen waar ik blij van word, dingen doen waar ik positieve energie van krijg en andere daarmee verder kan inspireren. Begeleidt mij aub op de juiste pad en bevrijd mij van deze ellendige baan!

En ik wens van harte ook hun rust, blijheidschap en goede gezondheid!

Liefs!


zaterdag 28 juni 2014

Elke dag als je wakker wordt,


zou je gelijk en meteen een positieve zin bedenken voor jezelf. Een positieve wens/affirmaties hardop denken of zeggen, en dan loslaten en ervan uit gaan dat het ook komt! Soms lijkt mij dat moeilijk omdat ik toch zo moe ben, dat ik alleen maar wil blijven liggen en gewoon 'fuck the world' kon zeggen en verder slapen, maar daar bereik ik helaas niets mee. 

Eigenlijk ben ik nu ook kapotmoe, maar ik mis mijn blog en ik ben morgen vrij (zaterdag) en ja hopelijk kan ik me rust vinden voor 1 dag. Want daarna werk ik weer 5 dagen achter elkaar door en dan ben ik 2 dagen achter elkaar vrij en dan nog 1 dag werken en dan ben ik vrij. Ik kan niet anders maar harder wensen dat ik graag ergens anders wil werken en voor een ander bedrijf graag wil werken. 

Alleen wat ik wel apart vind, er werken wel altijd leuke meiden! Echt meiden die hard kunnen werken en gewoon lekker hun ding doen en grote verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen. En weten wat ze willen. Alleen jammer dat zo'n bedrijf helaas altijd meer van je vraagt, dan je werkelijk hebt. We lopen als een kip zonder kop en uiteindelijk heb je je doel wel bereikt maar je voelt je toch niet werkelijk voldaan, als je iedere dag maar moe bent. 


Maar goed, ik wil proberen te genieten, tenminste ik wil genieten van mijn vrije dag en ik heb geen idee hoe ik me voel voor morgen dus ik zie het wel wat ik ga doen. Als het zeer slecht weer is, is het goed excuus om wat aan me huis te werken. Genoeg achterstallige troep op te ruimen en te schoonmaken. En anders als ik nog fit ben en goed heb geslapen, heb ik wel zin om mezelf te verwennen met leuke dingetjes. Maar goed, morgen zie ik het wel. 

4 dagen per week werken zou voor mij een gunstige en betere oplossingen zijn tegen mijn moeheid. Want 5 dagen werken en dan nog reizen elke dag, breek je het gewoon op. Op zich heb ik enorm veel geleerd afgelopen 3 maanden, al voelt het wel veel langer, maar dat komt ook omdat door al die meiden die zo hard kunnen werken, stond ik er niet alleen voor. Maar goed, om nog steeds naar mezelf te kijken en wat ik wil, wil ik bereiken en zal ik zeker ook bereiken. 

Elke keer zodra ik overstap in Amsterdam, dan kijk ik even naar die drukke verkeerswegen en al die drukke mensen en Amsterdamse gebouwen, ik mis het gewoon. Voorheen was ik helemaal gek daarvan, dat ik het liefst in mijn eigen woonplaats wilde werken. Maar als je eenmaal weer gewend bent en je voelt je volledig weer 'thuis' en je werkt met leuke mensen, dan wil je niets anders. 

Op zich is het ook fijn om dichter bij huis te werken waar ik woon, maar helaas valt er niet veel uit te halen, naar mijn gevoel en vandaar dat Amsterdam toch iets heeft, wat echt leeft en je kan gewoon anoniem lekker in je hum door de stad lopen en ja, al die historie van Amsterdam trekt mij erg en er zijn ook paar rustige plekken waarvan ik denk, dat het leuk is om te wonen. Maar goed, wonen, dat gaat waarschijnlijk ooit gebeuren, met een grote zak geld! HAHAHAHAHAH....

Dus verder dan Amsterdam wil ik niet reizen en ik wil gewoon dingen doen die goed bij mij passen en dingen doen waar ik plezier in hebben en gewoon werken voor en met leuke mensen die mij inspireren en andersom. 


Gek is dat, ik ben al zo paar uur moe, maar nu met schrijven, krijg ik er extraatje erbij om door te zetten. Ik vind schrijven heel leuk en ik wil iets schrijven wat mij inspireert en om te delen, behalve alleen maar over me werk te praten is het ook niets aan meer. 

Maar goed, op dit moment is er niet anders dan dit, dus ik wil heel graag gewoon even eruit gooien. Dus als ik morgen wakker word en dan wordt ik gebeld of ik krijg een email met daarin staat, dat ik voor een gesprek mag komen bij een leuke bedrijf door via via en dat het zeer passend bij mij is en dat ik helemaal uit me dak kan gaan!!! Hoe mooi zal het zijn, als ik volgende week al opzeg? Dan is het gelijk 'vakantie'  en gelijk afscheid. BEN ER KLAAR MEE! 

Een ander mag voor mij in de plaatst nemen en ervoor gaan! Ik ben er klaar mee! 

Liefs! Trusten! 

woensdag 25 juni 2014

Er zijn momenten dat je even

dat je weer niet in je hum zit en alles om je heen te langzaam gaan of te snel gaan. Mensen om je heen ontwikkelt zich goed, snel en doen de juiste dingen voor henzelf. Voor jouw zelf heb je het gevoel dat je te langzaam gaat, dan doe je iets niet goed. Lijkt mij, want ik heb het idee, dat ik achter het feiten aanloop, waardoor ik steeds in het cirkel blijft zitten en ronddwalen en steeds maar weer zoekende ben.

Slapeloze ochtend van krijgt, ik ben dagelijks nog steeds zo moe, dat ik 's ochtends te vroeg wakker word en weer moeilijk in slaap terug kan komen en soms moet ik een afleiding zoeken van mijn volle gedachten, die mij, mezelf zo aan het twijfelen laat. Eigenlijk twijfel ik geen momenten aan mezelf, maar ik heb zin om gewoon op te geven en laat maar gaan, maar dat is het juist niet dat je moet doen, je moet doorgaan en doorzetten en positief gedachten blijven denken.

Soms kan je gewoon niet geforceerd je gevoelens en je gedachten omschakelen, terwijl het eigenlijk wel kan, en soms moet je bepaalde dingen gewoon laten gaan en naar de juiste verleiding zoeken en niet naar een slechte verleiding, gewoon puur omdat je het gewoon wilt vergeten wie je bent en wat je  voelt, je wilt nieuwe verlangen, nieuwe gevoelens, maar ook dat werkt niet, dan vlucht je je juist voor die ene gevoel, die vrijwel normaal is om zo te voelen. Uitvluchten zoeken helpt niet, en dat is maar voor de korte duur en zul je misschien wel spijt van krijgen.

Verleiding is op dit moment voor mij zo groot, een moment dat ik binnen stap en dat ik meteen de telefoon op pak, LUISTER, IK NEEM ONTSLAG!

Dan kijk je naar bepaalde dingen, waar je tegen op kijkt, maar ook dat stelt niet veel voor, ook zij hebben hun achtergrond en verleden en door het harde werken en doorzetten, hebben ze wel hun doel bereikt, al weet je waar je naar toe gaat, en je doelen zullen bereiken, maar het gaat erom, dat je onderweg bent, tijdens het proces van je ervaringen en dingen die je om heen krijgt/leert en ontvangt, dat maakt uiteindelijk tot wie je bent en je zult niet eens meer focussen op die ene doel, maar juist erom heen, want die doel heb je al, je bent al ver gekomen, dus waarom zou je terug gaan?

Ik heb wel het idee, dat elke moment zo voorbij kan gaan, misschien is dat wel een reden waarom ik nu op dit moment steeds naar marco borsato luister - voorbij - met Do. Ik heb iedere dag hardop gezegd, vandaag is mijn laatste werkdag en zo'n gevoel heb ik steeds elke dag sterker. Ik heb het gevoel alsof mijn doel, mijn wens dichterbij komt. Een gevoel, dat je weet, dat je de laatste dag is, voel bevrijdend, alsof de last van je schouder afgevallen is en dat je weer verder op vooruit kan gaan en dat je al die stress niet meer om je heen wilt hebben. En dat je eindelijk iets gaat doen, wat je echt leuk vindt en alles wat je wilde, gewoon AANWEZIG is en dat het gewoon WEL kan.

Elke moment kan voorbij gaan, maar voor mij was deze maand toch het langste maand, een gevoel, meestal gaat het zo snel voorbij, maar deze maand was voor mij de langste maand, het leek wel alsof er geen einde aan komt en voordat ik het weet, is dit mijn laatste week in deze locatie en nog een week in een andere locatie en dan ben ik vrij, maar helaas heb ik niet hetzelfde vakantieperiode als mijn vriend, dus ik kan er niet echt volop van genieten, maar ik ga wel intussen tijd zo mijn hard me best doen om ergens anders aangenomen te worden en tijdens mijn vakantie mijn ontslag kan opzeggen en misschien wel voor mijn aankomende vakantie. Uiteindelijk moet je om jezelf denken, iedere mens komt en gaat.

Je kan niet iedereen opvangen, terwijl jezelf niet lekker in je velt zit. En ja, dan moet je toch eerst aan jezelf werken, dan pas aan een ander, anders is het dubbel-onzinnige situatie, waar je geen houvast kan vast houden en raak je verdwaald in iemands anders z'n cirkeltje. Iedere mens is verantwoordelijk voor hun eigen daden, dus ook jij bent verantwoordelijk voor jezelf. Je kan niet iemand anders de schuld geven, jij kiest ervoor voor deze situatie en je hebt het zelf in de hand. Als je weet wat je wilt en niet wilt, kies je ervoor om anders te gaan doen.

Elke keus dat je maakt, maak je zelf, voor jezelf en niet voor een ander. Je kan niet meer iemand anders de schuld geven, ontken het maar niet, maar wees oprecht naar jezelf en voor jezelf. Op die manier zul je je rust vinden en uiteindelijk uitkomen en weten wat je wilt. Soms moet je niet te ver gaan om je doelen om onterechte manier te bereiken, dat bij een ander  niet goed uit komt.

Verleiding is er overal maar jij hebt zelf in de hand en als je te veel door je gevoelens laat leiden, kan het verkeerd uitlopen en soms moet je even afstand nemen van je gevoel en om jezelf te analyseren wat je echt wilt, waarom voel je zo? Waarom en waardoor? Voordat je rare dingen gaat doen.

Ik laat het hierbij, want ik wil nog even genieten van mijn vrije dag vandaag, ik ga even de deur uit, me ding doen en er maar van uit gaat, dat het goed komt.

Je zorgt er zelf voor dat het goed komt!

Liefs en een fijne dag toegewenst!


'You decide every moment of every day who you are and what you believe in.
You get a second chance, every second!'

maandag 23 juni 2014

Verwaarloos mezelf....

alweer! Ik kom er niet meer aan toe en tijd maken lukt me niet meer zo 1,2,3, want ik ben gewoon zo moe als ik thuis kom en ik heb de laatste tijd helemaal geen nieuwe inspiratie opgedaan en ik zit alleen maar vol met me werk en elke dag ga ik met tegenzin naar me werk en komt huilend terug naar huis. Niemand die het weet, ik zet mijn pokerface op, ieder dag als ik binnen kom. Dan zet ik mijn verstand op nul en doe ik alsof alles goed gaat en ik doe wat ik moet doen, maar meer kan ik niet geven, want ik heb het niet meer.

Ik wil me alleen concentreren op iets anders en niets is blijvend voor altijd. Al doe je je best wel in dingen die jij wel heel graag zou willen maar ook aan dat komt een eind. Maar vergeet jezelf niet om echt helder te blijven, voordat je rare dingen gaat doen. Ik word iedere dag agressief thuis, gewoon, omdat ik het zo zat ben, ik ben moe, lichamelijk en geestelijk moe. Ik ben er echt klaar mee. En voorlopig moet ik even wachten op een wonder en iedere moment komt het naar me toe. Geduld en geduld en geduld.

Ik wens wel iedere moment dat iemand mij oprecht kon helpen met iets, ik weet dat ik bij elke mens wel vraagt, en ieder mens doet ook z'n best met wat ze hebben, maar uiteindelijk moet je ook op dat punt geintje geluk hebben en op de juiste moment aankomen. En die juiste moment, daar wacht ik eigenlijk op. Ik zet iedere dag zelf de stap eerst door mijn wens gebeden en ik blijf zoeken en zoeken en zoeken en netwerken en wens van harte zo snel mogelijk uit deze industrie uit te komen, want ik hoor hier niet meer thuis!

Ik heb nog 3 maanden en hopelijk binnen nu en no time ben ik weg. Dan is mijn contract ook afgelopen. Ik heb het tenminste geprobeerd en dit is niet wat ik wil en ik wil alleen dingen doen die ik wil en leuk vind en waar ik iedere volop energie van krijgt. Kon iemand me maar echt helpen. Ik ben te duur en te ervarend en dat is de grote probleem ook en daarom zoek ik ook niets meer in de retail, tenzij het wat simpeler functie aangeboden wordt zoals receptie telefoniste bij een mode bedrijf lijkt mij dat ook leuk. Zolang ik niet meer in de winkel hoeft te werken.

Elke keer als ik iets vind en weet ik meteen, ja dit is het, dit is het, de tijden, de dagen, de werkzaamheden en dan is het toch niet dat je niet aangenomen wordt. Ik ben al me hele leven lang aan het zoeken en ik benijd soms wel de jongere dames die zo goed hun best doen voor hun toekomst, de studie die ze volgen, dames van de tegenwoordig weten gelukkig steeds meer wat ze willen en ga er ook voor en ik weet ook gewoon, doordat ze weet hoe het is om in de winkel moeten werken, raken ze alleen maar meer gemotiveerd om goed door te studeren, want om op je bijna 40ste nog in de winkel moet werken, (als je leuk vindt, be my guest, ik beoordeel je niet, het gaat om mij, op dit moment, dus voel je je niet aangesproken) op de koopavond en in de weekenden.

En het enige wat ik leuk vind om te doen is, mensen echt helpen, zelfs bij de paskamer kan ik me helemaal inleven. Mensen geloven in mij en geloven in mijn oprechte mening en ik help ze oprecht eerlijk dat ze echter leuk uit kunnen zien. Zoals vandaag sprak ik spontaan met een vrouw en die zei, ja ik vind die rok erg leuk maar kan geen leuk top vinden, waarop ik zo verbaasd keek, huh, geen leuke top, om me heen kijkend en toen stel ik zelf voor, dat ik haar best kan helpen en ik pakte wat bij haar het beste past en tussendoor sprak ik ook waarop ze moet letten op haar figuur en hoe ze beter zichzelf de beste punten kan laten zien, qua kleding en ze was helemaal enthousiast en ze was zo tevreden en zeer geraakt en ja ze had ineens zin om te shoppen etc. Dus weet je, dat is ook zoiets wat ik zo leuk vind om te doen, mensen echt stylen en oprecht helpen. Ik zou zo graag ergens in een bedrijf willen werken, die zoiets voor mensen kan helpen en het hoeft niet eens puur zo systematisch gefixeerd overkomen maar ik weet dingen gewoon puur uit mijn eigen ervaringen en puur uit kennis die ik heb opgebouwd, het komt bij me op en ik krijg daardoor alleen maar meer energie om te helpen en weet dat ze zelf ook tevreden kan zijn. Ik weet dat daar mijn sterker punten liggen maar niet voor dit bedrijf.

Ik wil iets ondernemen maar ik weet niet waar ik moet beginnen en hoe ik moet beginnen en waar ik op moet letten. Ik wil een soort van beste-vriendin-shop-stylist zijn. Maar dan echt geloofwaardig en serieus. Ik shop met ze mee, ze betalen mij gewoon per uur of vast prijs voor 3 uurtjes shoppen en met alle info die ze krijgen, krijgen ze mee voor later. En op die manier mond en mond reclame doen ofzo. Ik ga me ze shoppen, naar hun favoriete winkels bijvoorbeeld en paar van mijn favoriete winkels laten zien, wat er meer mogelijkheden zijn. En dan pikken we de kledingstukken uit en bij elke kledingstuk vertel ik ze een verhaal wat het best bij past en hoe je ermee kan combineren met 10 keer verschillende stylen. Ik ga met ze mee naar de paskamer en tussendoor verwissel ik de maten en kleuren advies en wat wel niet kan. Weet je dat soort dingen.

Sommige van die verkoopster, ze smeren je gewoon dingen aan, waarvan ik dacht, oh my god, really?  Of de beste zogenaamde vriendin die zegt dat het mooi is, maar wat echter helemaal niet mooi is. Jaloezie? Weet je, ik wil echt die vrouwen helpen en adviseren. Mensen komen graag naar mij terug, omdat ze weet dat ik zo eerlijk ben en dat ze weet dat zij op mij kan vertrouwen. En niets is zo fijn om te zien, die dankbaarheid lach. Het maakt hun dag gelijk goed. Dus als zo'n bedrijf bestaat, dan wil ik me zeker meer dan 200% inzetten!

Maar goed, ik weet wat ik wil en ik wil alleen dingen doen die ik leuk vind en passend bij mij en waar ik meer energie van krijgt, op de positieve manier!

dus focus focus focus focus!!! Ik probeer mijn blog bij te houden maar soms kom er niets uit en soms komt er wel uit, zoals nu, ben heerlijk alleen en ben wel erg moe, maar ik denk steeds aan mijn blog. Vandaar dit klein stuk berichtje, ik moest het kwijt. Ik wil alleen dingen doen die mij gelukkig en volzalig gevoel geeft.

Rust, meer tijd aan mijn eigen leven, dichter bij huis werken, op gunstige dagen en tijden werken, meer aan mijn blog werken en meer risico durven te nemen. Als ik nu risico zou nemen, om ontslag te nemen voorbeeld, dan is het niet alleen mezelf, maar ook me vriend, dus daarom doe ik het niet. Als ik een buffer had, was ik er allang mee gestopt en dan had ik tijdelijk iets anders gedaan.

MIRACLE, WHERE ARE YOU!!!!

Take care! with love !

zaterdag 14 juni 2014

confused

Zo confused dat ik gewoon niet meer aan toe kwam aan mijn blog! De laatste paar dagen was ik even uit me run. Mijn gedachten gingen van hier en her, ik wist gewoon niet waar ik aan toe was. Ken je dat? T enige wat ik me beetje op de been hield was te luisteren naar mijn favoriete muziek. Diverse muziek, alles door elkaar en gewoon lekker meezingen. Puur voor de afleiding.

Zoals vandaag ben ik vrij, maar ik ben zo moe en uit me hum en ik weet niet waar ik zin heb. Mijn gedachten brengen mij in de war, maar ik weet heus wel dat het over gaat, maar het is wat ik op dit moment voel. Ik kan veel ondernemen als ik zou willen. Maar ik ben gewoon moe en mijn lichaam is moe en wij gaan met tegenzin naar werk.

Maar goed, Ik weet ook wel dat mijn lieve jongere collega's mij waarderen zoals ik ben, maar ik ben een harde werkster, ben niet zomaar iemand, misschien voor een ander, maar ik ben nog steeds een mens en dit werk is gewoon niet meer voor mij. Ik geloof heilig dat er iets beters gaat komen, maar ik moet zo geduld hebben, dus ik kan niet anders dan doorgaan.

De laatste paar dagen spookten ook andere dingen door mijn hoofd en dat vind ik best vervelend. Ik ben geen toekomstvoorspeller of ik kan geen toekomst kijken maar ik heb bepaalde gevoel gekregen, dat niet zomaar een gevoel is, een gevoel dat voor mij soms onverklaarbaar is en ik weet niet wat ik hiermee moet. Gaat er iets gebeuren? Gaat er iets veranderen? Ik weet niet. Ene kant voel ik me niet bang, maar andere kant weer wel. Er gaat geheid iets veranderen, maar wat. Dramatisch? Of komt er iets uit wat je niet wilt of ik weet niet.

There 's is something out there, but don't know what and why!

Maar goed, ik moet nog de stad in om wat schapjes halen voor vanavond, was draaien, huis schoonmaken weer, en vanavond ben ik toch weer heerlijk alleen, kan ik verder met mijn blog verder.

Dus bij deze, mijn confusing time, Ik wens je een heerlijke weekend!

Ik mis mijn vrije tijd!

Liefs - Ik doe me best!

woensdag 11 juni 2014

Volg en luister naar je intuïtie gevoel...

Naarmate je 'ouder' wordt en je hebt al redelijk wat levenservaringen gekregen en al ben je nog niet eens op de helft maar je hebt wel de benodigde kennis meegekregen over jezelf, neem ik aan. Er zijn sommige mensen rond de 40ste nog niet eens weten wat ze willen, dus het verschilt per mens. Op gegeven moment kom je er wel achter wat je wel wilt en dat je jezelf steeds beter leert kennen wie je bent. Wat je hebt, bepaalt niet jouw persoonlijkheid en het bepaalt niet wie je bent. Wat jij doet, zegt of denkt, ben jij, uiteindelijk. Jij bepaalt zelf je leven, jij bepaalt jouw eigen hobby, je werk, je vrienden, je relatie, familie heb je helaas niet voor de kiezen, die moet je accepteren of opdonderen.


Maar goed, je leert jezelf zo goed kennen, dat je weet wat je wel wilt en als je echter diepste naar jezelf kan luisteren, doe het dan! Twijfel er niet aan. Ik heb altijd jaren getwijfeld aan mijn intuïtie en mijn gevoel. Omdat ik mezelf toen die tijd nog niet goed kende wat ik wilde. Ik keek teveel naar 'buiten' en niet naar 'binnen'. En als je aantal stomme misverstanden hebt meegemaakt, weet je het nu wel beter. Ik heb zo ontzettend met mezelf getroffen dat ik toch durf te zeggen wat ik wil en denk. Meestal zeg je uit angst gewoon meteen JA!, terwijl je dat niet wilde of je doet het voor een ander, maar uiteindelijk heb je jezelf mee.


Er zijn momenten dat je niet aan twijfelt dan kan je gewoon goeie keuze maken voor jezelf. Niemand is perfect en jij hoeft niet perfect te zijn, niemand vraagt dat van jou, mensen eromheen zou wel willen, maar perfectie bestaat eenmaal niet, zelfs niet eens met een MAC of een perfecte IPHONE. Zelfs de mensen op je werk zou willen dat je perfectionistisch bent, maar hoe is dat? Ik bedoel, ik heb ook altijd controle nodig om alles secuur mogelijk mijn gestructureerde werkzaamheden te kunnen uitvoeren, maar we zijn maar een mens en geen robot. We hebben emotie, gevoelens en gedachten.
Door zoiets te werk gaan, heb ik mezelf te veel gegeven dan het nodig was, tenminste ik kon op dat moment geen balans vinden. Ik ging er helemaal voor en ik ging echt met hart en ziel en wat kreeg je? Niets!

En daarom weet ik ook voor de volgende keer, dat het niet erg is om nee te zeggen, niet omdat je lui bent en geen zin hebt, maar puur om jezelf te beschermen. Je kan alleen geven wat je hebt en meer niet. En wat je niet hebt, kan je niet zomaar uiteen toveren, die ander moet het maar accepteren. Zorg goed voor jezelf en ga jezelf niet langer gek maken dan het nodig is, luister goed naar je intuïtie, eigenlijk al bijna bij het begin, zodra er 'n vraag wordt gesteld, dan weet je het eigenlijk al, maar dan door het gesprek kan je je gedachten veranderen. Zo is dat gewoon. Iemand die jou met z'n of haar overtuigen wilt uitleggen waarom, maar dat heeft meer te maken met hun zelf en niet met jou. Als jij niet wilt, moet je niet doen. En al heb je geen reden, maar als je gevoelens er niet naar heeft, moet je niet doen.

Zoals gisteren, 5 voor 6 sluitingstijd werd er gevraagd of ik vandaag kon werken. Ik wilde bijna ja zeggen, maar mijn gevoelens was zo sterk aanwezig en ik bedachte me meteen 'nee' ik kan niet. En ja, zo gaat dat altijd met dat soort bedrijf, op last minute alle planning even omgooien omdat die hoofdkantoor dat wilt. Puur voor de omzet. Natuurlijk kon ik wel werken, maar ik had me zo ingesteld op mijn vrije dag en dan heb ik gewoon geen zin om extra mijn tijd te geven, en ik kreeg een flashback dus ik dacht meteen 'nee' ... ik werk donderdag vrijdag wel weer en zien het maar. Ik had ook van die dagen gehad, wat ik dacht, wat een 'k*t-planning' maar goed, uiteindelijk heb ik het wel gered, maar ik vind het zo belachelijk! Dat gebeurt mij niet nog es.

En daarom had ik voor echte boetiek merk gekozen en kon ik veel beter mijn eigen winkel hanteren en niet zoals het met die keten gaat. Vreselijk! Al die werk, herhaling, herhaling. En echte klanten helpen, persoonlijke aandacht geven. Al die traplopen en andere dingen en onzinnige dingen heb ik geen zin meer! Het blijft toch hetzelfde. Je leert niet nieuws! Maar goed, voor jou zou het misschien anders gelden, maar je begrijpt het wel.






Zodra jezelf meer accepteer wie je bent en wat je hebt, zul je meer op jezelf vertrouwen op je eigen intuïtie en dat blijf ik herhalen, omdat het eenmaal zo is. Fouten maken is menselijk en niet vraagt perfectie van jou, behalve jezelf. Als jij je daarbij goed bij voelt, moet je dat vooral doen. Blijf bij jezelf en al zul je vandaag er niets van merken, maar toch, kom je wel iets tegen, waardoor je kan zien als bevestiging, dat je goed hebt gedaan voor jezelf. Je koos voor jezelf op dat moment en dat is alleen maar goed. Mensen die meer doen voor een ander, behalve voor zichzelf raken 'zwaar'  gewond aan zichzelf. Dan weten ze niet eens meer wie ze zijn of waren. Je moet zeker voor jezelf leven en natuurlijk voor je dierbaren, maar jezelf heb je er mee aan, dan de rest. Jouw leven is net zo waard als ieder ander.


Dus bij deze vandaag, luister en het komt goed. Twijfel niet aan jezelf. Als het goed aanvoelt, dan moet je ervoor gaan, twijfel je, dan moet je even niet doen. Hetzelfde met schoenen kopen. Als je twijfelt, niet doen. Denk maar nog 'es na, en als je toch wilt en het is er niet, dan mag het niet zo zijn. Puur omdat je er iets anders beters voor jezelf is. Het is gewoon zo. Als ik iets zie, dan weet ik, ok, is goed, neem 'm , maar als ik twijfel, meteen - laat maar zitten. Volgende keer, of als ik iets zie en ze hebben mijn maat niet, dan pech gehad, maar dan koop ik wel weer iets wat ik dacht, oja, die moest ik ook hebben. Om een voorbeeld te geven hoor...

Het is vandaag een mooie dag, ik wens je een hele mooie inspirerende dag en focus op de juiste dingen en weet wat je wilt!

Liefs!

dinsdag 10 juni 2014

Net als de vogels die elke dag op de vaste tijdstip zingen ....

om 4.20 uur... Hoe apart is dat. Zij leven ook van dag tot dag, elke dag fluiten (praten) vroeg in de ochtend, dan is de zonsopgang aan de hand of ze voelen meer dan wij, in ieder geval. Of ze roepen de geest weer terug naar de 'andere wereld'  zodat de menselijke wereld weer normaal wakker worden. Tenzij je lijdt aan slapeloze nachten zoals ik. Het is alweer een tijdje geleden, maar ik kan gewoon niet slapen. Ik ben eigenlijk zo moe, maar ik zit met bepaalde dingen en ik kan het nu niet loslaten. Ik hoop dat ik hierna nog wel even paar uurtjes kan slapen, anders wordt het lange dag voor me.

Ja ik ga met tegenzin naar me werk. Ik vind mijn functie niet leuk, ik vind het bedrijf niet leuk en ik vind sommige mensen voor mijn ogen gewoon niet de moeite waard om er iets van te leren. Uiteindelijk werk ik alleen puur voor het geld. Het is niet eens grootste verdienste maar ik kan er wel mee leven - voorlopig. Maar ik vind het hele structuur gewoon vervelend. Ik heb er gewoon geen zin in die hardcore winkels te werken. Ik ben er gewoon klaar mee met de detailhandel.

Maar goed, tot die tijd, moet ik toch echter even geduld hebben en verder blijven zoeken naar wat ik wil. En dat is nog steeds dichter bij huis werken, gunstige dagen en tijden werken, geen koopavonden en geen zondagen meer. Ik ben er gewoon klaar mee. Ik wil juist echt rustig aan doen en stressloos naar me werk gaan en gewoon leuk werken met leuke mensen en mensen die ook iets toevoegt om iets van te kunnen leren. Ik leer helemaal niets van dit bedrijf. Voldoening kan je vergeten. IK BEN ER GEWOON KLAAR MEE, HOOR JE ME!!

Laat we over iets anders hebben: ' VRIJHEID' - BLIJHEID = GELUKKIG ZIJN

Als je na zoveel jaren niet eens meer beseft wat je allemaal hebt opgebouwd en je bent in zoveel verschillende ontwikkelingen door gegroeid als menszijn, blijf je steeds aan je oude patroon vast houden. Het ene moment gaat het goed, dan heb je alles op het rijtje en ga je ervoor, maar zodra er maar ook iets gebeurd, iets sprankje uit het verleden, dan val je weer terug op je oude patroon, waardoor je helemaal vast gekluisd zit. Zo zonde. Je bent als menszijn zo goed ontwikkeld en je bent niet die persoon van paar jaar terug. Als je om je heen kijkt naar alles, wat je hebt meegemaakt en wat je hebt geleerd en wat je opbouwt, is niet zomaar uit het niets gekomen. Maar toch telkens, al praat je er honderd keer over, over, over en over, val je toch in je oude patroon terecht.

Daardoor kan je soms wel vermoeiend vinden van jezelf of van een ander. Maar uiteindelijk draait het om het leven van jou, dat je gelukkig bent. Je hoeft niet altijd 24/7 happy te zijn, maar als je maar goed voelt en tevreden bent, is het ook ok. Maar als je telkens meer wilt en verlangt, komt er geen einde aan je gedachten patronen. Patronen die je zo lang hebt vast gehouden, houdt je niet in leven, maar het maakt je leven alleen maar zwaarder. Niet lichter. En al die kansen dat je kreeg, is juist om je leven te verlichten, maar ook dan val je weer terug in je oude patroon.

Al lees je zoveel boeken, die allemaal hetzelfde vertellen, misschien alleen op andere manieren, maar beschrijven allemaal hetzelfde. Je komt herkenbare stukken tegen en je weet meteen waar het over gaat. Dat soort boeken trek je niet zomaar aan, het is wat je verlangt, je wilt beterschap voor jezelf, maar al lees je duizenden of 10 woordjes per dag, nog steeds val je in je oude patroon. Maar hoe zit dat dan?

Wat doe je dan verkeerd? Waarom kijk je teveel naar andere mensen? Het inspireert je niet eens, het verlaagt je alleen meer, tenminste, jij verlaagt jezelf daardoor voor iets wat niet nodig is. Je kan naar ander mensen kijken om iets van te leren, maar niet om je eigendunk te verlagen, dat je niets kan. En dat je geen haar beter bent, wat niet zo is. Maar wat is het dan? Is dat ene verleden zo belangrijk voor je geworden? Heb je je VERLEDEN een leven gegeven, dat je het niet meer los kan laten, ondanks wat er om je heen was gebeurd en niet ziet wat je hebt? Op die manier verlies je jezelf alleen maar mee. Pas je droomwereld niet bij het realiteit plaatje wat je nu hebt? Had je het liever anders willen doen? Kan je het niet accepteren, dat je op dat ene moment, toen, HEEL LANG GELEDEN, gewoon weg niet klaar voor was.

Nu je dit allemaal weet, kan je nu toch wel dingen doen, die je zou willen? Niemand die jou tegenhoudt. Niemand die iets van je verlangt. Behalve dat je gelukkig bent en dat je tevreden bent en dat je blij bent met wie je bent. Wat je hebt, wilt niet zeggen wat je bent. Het is eromheen, maar wat er in zit, daar gaat het om. Eromheen bepaalt niet wie je bent. Het is iets wat je zelf hebt gemaakt. Bijzaken.

Soms denk ik dan, dan kun je beter, gewoon de vrijheid pakken. Dan zou ik je adviseren om echt fysiek en mentaal alles los te laten. Al kwets je je mensen daarmee, dan moet het maar, maar als jij ongelukkig bent, heeft er niemand wat aan. Het enige persoon die jezelf kan bevrijden van je oude patroon, ben jij zelf. Niemand anders kan het voor je doen. Niemand anders kan die ene gevoel geven, wat jij zo graag wilt. Alleen jij kan jezelf geven, wat jij graag wilt, maar als je niet eens beseft met wat je werkelijk hebt, dan heb je je tijd goed verspild en het is zo zonde van je leven.

Ik zou zeggen, ga weg! Neem ontslag, regel die zaken om je heen goed, zorg dat alles goed achterblijft, breek maar met je relatie of bespreek het met elkaar. Ga een maand weg, ga jezelf maar weer terug vinden in een andere omgeving. Iets waar jij helemaal in je hum kan zitten, zonder verplichtingen. Dan zul je beseffen wat je mist. En dan moet je maar aankijken hoe het loopt. En je zult misschien wel beseffen, dat je dit soort leven helemaal niet wilt. En dat je misschien achter komt, dat je helemaal niet zo bent. Risico moet je nemen, en als je terug komt, zien we dan wel weer. En mensen om je heen moet het maar accepteren, hoe pijnlijk het ook is en als ze je echt gunnen, wachten ze wel op je. En zo niet, dan is het ook klaar.

OF: je maakt een besluit, een keuze. En dan moet je accepteren en loslaten. En dan er niet meer mee bezig houden. Als je weet wat je wilt, is het makkelijker om je leven te gemakkelijker te maken, maar het is is lastig als je niet weet wat je wilt. Jouw gedachten patroon kan je veranderen door alsof te doen, dat je weet wat je wilt. Al zeg je alleen maar : IK WEET WAT IK WIL, iedere dag, dan zul je echter weten wat je wel wilt. Zo is het gewoon. Het leven kan veel makkelijker maken door je gedachten te veranderen. Dat is het hele geheim. Niet eens een verre reis hoeft te maken of nieuwe ontdekkingen tegen komen. Gedachten!!!

Gedachten kracht!
Dat is het enige. Nu lijkt het wel alsof ik zo makkelijk te praten heb, maar voor mij is het zelfs soms moeilijk. Balans houden in je leven is of lijkt soms lastig, maar als je geen duidelijke keuze kan maken voor jezelf, hoe wil je dan in balans houden? En daarom heb ik altijd problemen mee met me werk. Ik weet wat er komende paar dagen gaan gebeuren en die beslissing moet ik nemen voor mezelf. Al vraag ik wel advies aan een ander, maar doe ik het voor die ander of voor mezelf. Als het mij niet bevalt en mij niet gelukkig maakt, waarom zou ik het doen? Doe ik het voor diegene om het leven makkelijker te maken en een vooruitgang te boeken, kan, maar voor korte duur, dan val ik weer in mijn oude patroon.

Dus ik weet wat ik wil en ik wil dat niet! Ik kan alleen maar succesvol worden door met mensen om te gaan die ook succesvol zijn en zichzelf als creatie kan inziens en die vervolgens mij kan inspireren en op dit moment er is er niets om geïnspireerd te raken. Het zijn allemaal oude patronen en daarom val ik steeds weer terug op die patroon waar ik helemaal niet wil zijn en daarom doe ik steeds hetzelfde werk.

Als ik nu besluit kan maken, dat ik hier mee niet verder wil, heb ik een risico dat ik mijn baan niet langer kan houden, wat op zich niet erg is, maar dan heb ik wel grootste vertrouwen in mezelf gecreëerd  en dat ik volledig op mijn intuïtie kan vertrouwen dat hoe dan ook, goed komt!

En daarbij loslaten en zien we dat wel weer wat mijn Universum iets heeft op mijn pad.

Dus als jij ook steeds merkt, dat je in je oude patroon valt, ga dan uitvinden, wat je anders kan terug vallen. Als je helemaal niets weet, dan zul je echter alles letterlijk en figuurlijk los laten, ondanks dat je relatie hebt of je hebt kinderen. Uiteindelijk draait het ook om JOUW LEVEN. Hoe pijnlijk het ook is, jij bent ook het waard om voor te leven en het draait niet altijd om die mensen om je heen. Als je het niet aankan en niet zo wilt leven, dan zul je echt je levenspatroon moeten veranderen.

Dus aan jou de keuze. Al kies je ervoor om ergens in een ver weg stadje een weekend huis te huren of voor een week, is het ook goed. Gewoon helemaal in je hum zijn. Geen mensen om je heen, geen contacten zoeken. Laat alleen weten waar je naar toe gaat en wanneer je weer terug bent, is het wel het kleine fijnste voor je dierbaren. Maar goed, gewoon op je gezond verstand even rust nemen en herontdekt weer wie je bent. Ga je geen stomme dingen doen, waar je spijt van krijgt en waar je niets aan hebt. Wees concreet en kies voor jezelf. Voor beterschap, herstelling en niets is fijn om te weten wie je bent. Al staat het al voor je neus geschreven, maar als jij niet kan lezen wat er staat, dan zul je het nooit kunnen lezen.

Stop met twijfelen, er zijn zoveel positieve mogelijkheden voor je, kies met je gezond verstand. Kijk wat meer naar jezelf ipv naar een ander. Wat die ander is, ben jij niet. Jij ben gewoon jij, jezelf, een persoon, een waardevolle persoon!

Ik wens je een hele fijne dag!

Liefs! Ik doe me best!

maandag 9 juni 2014

positieve affirmaties voor jou

Bron: Shakti Gawain
'Bespiegeling in het licht'...

Zijn, doen en hebben
Je zou kunnen zeggen dat het leven drie dimensies heeft: zijn, doen en hebben. Vaak proberen we omgekeerd te leven. We proberen meer geld te hebben om het gevoel te krijgen dat we meer kunnen doen waar we zin in hebben zodat we gelukkiger kunnen zijn. Maar eigenlijk de volgorde precies omgekeerd zijn. We moeten eerst zijn wie we echt zijn, vervolgens doen waartoe we ons geroepen voelen om te hebben wat we willen. 

Affirmeer: 
Ik sta mezelf toe te zijn, ik doe wat goed voelt, ik heb alles wat ik echt wil 


Wat  is creatief visualiseren? 
Creatief visualiseren is een techniek waarbij je fantasie gebruikt om alles wat je in je leven wilt, te scheppen. Je maakt er al dagelijks, in feite iedere minuut, gebruik van. Het is je natuurlijke voorstellingskracht, de elementair creatieve energie van het universum waar je voortdurend gebruik van maakt of je je daar nu wel of niet van bewust bent. Je hoeft je alleen maar diep te ontspannen en je iets waar je naar verlangt voor de geest te halen, precies zoals je wilt dat het wordt. 

Affirmeer:
Ik visualiseer mijn leven nu precies zoals ik het hebben wil. 

Je schept voortdurend je eigen leven
Naarmate je de gewoonte ontwikkelt om creatief te visualiseren, en op de resultaten die het voor je kan hebben begint te vertrouwen, zul je bemerken dat het een bewustzijnstoestand wordt waarin je weet dat je voortdurend je eigen leven schept. Daar gaat het bij creatief visualiseren uiteindelijk om: van ieder moment van ons leven een wonderbaarlijke schepping maken waarin we op natuurlijke manier gewoon het beste, mooiste en meest vervullende leven dat we ons voor kunnen stellen, kiezen. 

Affirmeer:
Mijn leven is mijn wonderbaarlijke schepping


Verlangen, geloof en acceptatie
Creatief visualiseren zal succes hebben als je naar je doel verlangt, erin gelooft en het accepteert. Je moet een sterk en oprecht verlangen hebben om te scheppen wat je hebt gekozen. Hoe meer je in je gekozen doel  gelooft, des te beter zul je in staat zijn het te scheppen. En je moet bereid zijn dat waar je naar streeft te accepteren en te bezitten. Deze drie elementen samen vormen een duidelijke voornemen om je droom te manifesteren. 

Affirmeer:
Ik verlang, geloof en accepteer mijn hoogste goed. 

Ieder moment is een kans
Bedenk dat je altijd je leven weer helemaal opnieuw schept. Je probeert niet iets wat al bestaat over te doen of te veranderen. Door dat te doen zou je weerstand bieden aan wat is, hetgeen strijd en conflict schept. Ga ervan uit dat je accepteert en hanteert wat er in je leven bestaat en dat je tegelijkertijd erkent en dat ieder moment een nieuwe kans is om precies datgene waar je naar verlangt en wat je het gelukkigst zal maken te scheppen. 

Affirmeer:
Ik schep iedere dag opnieuw mijn leven. 


Een dagelijkse poging
Houd je, indien mogelijk, iedere dag even bezig met creatief visualiseren en affirmeren, al is het maar voor vijf minuten. Het is vooral heel goed creatief te visualiseren vlak voordat je gaat slapen of 's morgens als je net wakker bent, omdat op die momenten lichaam en geest vaak al diep ontspannen en ontvankelijk zijn. Even mediteren en creatief visualiseren midden op de dag zullen je ontspannen en vernieuwen, waardoor je dag gemakkelijk stroomt. 

Affirmeer:
Ik pas nu iedere dag creatief visualiseren toe. 

Oprecht spreken
Als ik oprecht en direct spreek en alles zegt wat ik echt wil zeggen, lijkt het er niet zoveel toe te doen hoe anderen reageren. Ze doen of zeggen misschien niet precies wat ik zou willen, maar ik voel me zo duidelijk en krachtig omdat ik voor mezelf zorg, dat het gemakkelijker is de uitkomst los te laten. Als ik oprecht en kwetsbaar ben in het uiten van mijn gevoelens tegenover mijn minnaar, gezin en vrienden, blijf ik niet zitten met onuitgesproken behoeften of wrok. 

Affirmeer:
Vandaag zorg ik voor mezelf door mijn waarheid rechtsstreek te zeggen.

Verandering geschiedt vanzelf
Als je het gevoel hebt dat je te langzaam op je doel afgaat, vraag het universum dan om hulp. Bedenk dat de dingen zijn altijd op de juiste tijd veranderen.Veranderingen geschiedt niet door haar te forceren, maar door je bewust te worden van wat er niet werkt in je leven en bereidt te zijn het los te laten. Verandering, een dynamische, natuurlijke proces, vindt altijd plaats, ook al zijn we ons niet van bewust. 

Affirmeer:
Ik laat de dingen veranderen in hun natuurlijke strijd. 

Heb geduld met jezelf
Als je voor het eerst je hogere zelf bewust ervaart kan het zijn dat je je het ene ogenblik sterk, helder en creatief voelt en je het volgende ogenblik teruggeworpen voelt in verwarring en onzekerheid. Dit lijkt een natuurlijk onderdeel van het proces te zijn. Op dit momenten is het echt belangrijk dat je, terwijl je die uitersten ervaart, van jezelf houdt. 

Affirmeer:
ik vertrouw op mijn eigen proces. 

Je leven is je kunstwerk
Ik zie mezelf graag als een kunstenaar, en mijn leven als mijn grootste kunstwerk. Ieder moment is een moment van schepping, en ieder moment van schepping heeft eindeloze mogelijkheden in zich. Ik kan dingen doen zoals ik ze altijd al heb gedaan, of ik kan kijken naar alle verschillende alternatieven en iets nieuws en anders proberen waar ik mogelijk meer profijt van heb. Ieder moment vertegenwoordigt een nieuwe mogelijkheid en nieuwe beslissing. Wat een prachtige spelen spelen we allemaal, en wat een schitterende vorm van kunst....

Mijn leven is een kunstwerk





zondag 8 juni 2014

De moment dat je weer

even dacht, dat je weer op een ander pad wordt geleid en dat je weer aan jezelf twijfelt en dat je weer verkeerde keus moet maken, dan is de moment juist, dat je heel erg bij jezelf moet blijven. Zolang jij gelooft, DAT ene wat jij heel graag wilt, moet je blijven geloven dat het komt. En niet van af dwalen. En zo heb ik dus ook gedaan, vandaag. Van de week kreeg ik een telefoontje van mijn werkgeefster, dat er bepaalde dingen zijn veranderd. Ik heb geen glazenbol, maar ik zei al voorheen, dat het elke keer toch wat anders gaat worden. Waarbij ze op dat moment zei, nee, nu is er geen veranderingen meer. Tot van de week. Dus ze belde me op en suggereert iets wat ik ervan vond, van deze winkel en locatie. Op dat moment heb ik mijn galg uitgespuwd en maar gezegd, wat ik ervan vond. Maar goed, ze blijft doordrammen, dat deze tijdelijke zware periode, over heen zal komen.

Dus aankomende week zal ik van haar horen, hoe en wat. Al weet ik wat ze gaat vragen, maar ik moet toch echter heel goed nadenken, wat ik wil. Ik weet wat ik wil. Ik vind dat bedrijf niet leuk, niet goed en niet mijn ding, mijn merk. En ik heb hier helemaal geen zin in. Ik wil gewoon rustig aan doen en relax naar me werk en naar huis gaan. Zonder al die poespas gedoe.  Als ik 10 jaar jonger was geweest en voor die functie werd gevraagd, zou ik ja zeggen, maar ik ben al die retail shit gedoe gewoon klaar mee. Ik wil zelf aankleden wat ik leuk vind en laat mij maar alleen maar mensen helpen.

Van de week sprak ik met collegaatje, die had eerder bij een drogisterij gewerkt en die vond het best ontspannend werk en je deed gewoon je ding en wat er gedaan moest worden en dan ben je ook tegen die sluitingen tijd klaar en kan je naar huis, zonder poespas. Dus ik dacht, ach, waarom niet! Ik vind drogisterij altijd wel leuk, maar dan wel een persoonlijke drogisterij, niet zo'n keten drogisterij. Die willen toch alleen maar jongere mensen en maar hardcore vakkenvullen, prima, maar niet mijn ding. Ik wil toch echter wel mensen helpen, adviseren en dingen doen die ik leuk vind.

Dus ik wil heel graag bij me zelf blijven en ik heb dus open sollicitatie verstuurd en ik WENS VAN HARTE dat ze gaan reageren op mijn sollicitatie. Het is open, dus ze zijn niet verplicht, maar het zou wel fijn zijn! Het is wel wat ik wil. - dichter bij huis - gunstige werkdagen en tijden - geen koopavond en geen zondagen, gewoon precies zoals ik wil. Gewoon lekker uitpakken, aanvullen, en klanten helpen. Met plezier en relax naar me werk gaan en naar huis! En verder mijn andere nuttige tijden beter benutten!

Ik moet het loslaten en aan mijn Universum overlaten. Die zorgt wel weer voor. Uiteindelijk zal ik wel krijgen, maar de proces is altijd spannend en uitdaging, je leert wel en je komt mensen tegen die je op bepaalde pad begeleidt, zonder dat je het door hebt.

Dan moet je verder gaan en loslaten. Dus ik heb mijn actie onder genomen en nu is het afwachten en ja, wie weet, je weet maar nooit, ik moet er niet eens over nadenken, hopen doet soms lijden. Het is beter om los te laten!

Dus blijf  bij jezelf!

zaterdag 7 juni 2014

Elke dag als je wakker wordt,

focus dan meteen op de goede dingen en niet op de mindere dingen. Vergeet niet dat je de juiste boodschap verzend met je gedachten. Jouw gedachten bepalen jouw dag, jouw doelen en jouw leven. Denk aan dingen die je graag wilt en ga ervoor en laat het los. Probeer geen minuut aan die negatieve dingen te besteden en te denken. Denk om je hartslag, maak je niet te druk. Het komt goed, maar geeft niet op. Ga ervoor, ga door waar je nu mee bezig bent, maar blijf gefocust op je doelen.

Ik doe het ook hoor, elke dag affirmeer ik op de juiste dingen. En ik blijf concentreren op dingen die ik echt wil. En wil mezelf niet gek laten maken door dingen die ik niet wil. Want ja, dat heb je al. Dus je kan beter concentreren op dingen die je wilt. Ik blijf dit herhalen, omdat vaak door die negatieve gedachten kan je snel afgeleid worden. Daarom blijf ik het herhalen.

Aangezien ik vandaag een twijfelaartje ben, dacht ik echt, okay, nu ga ik naar Amsterdam, maar dan denk ik aan die toeristen drukte en al die menigte die waarschijnlijk ook naar hetzelfde winkels ga, dacht ik, nee, toch maar niet. Maar goed, van de week ben ik ook vrij, dus kan ik altijd nog gaan en is die drukte ook voorbij. Mijn gevoel zegt, dat woensdag een betere dag wordt! En vandaag ga ik gewoon slenteren hier en ze hebben hier ook een soort shopping night, maar zo laat ga ik dus niet winkelen.

Verder ga ik me met andere dingen bezig houden en genieten van mijn vrije rustige dag. Geen planning, behalve schoonmaak! pffff...

Nou dit was een kort berichtje, moest het even delen. En ik wens je een hele fijne dag vandaag!



Helping people I like I love


Echt hoor, zo moet je gewoon denken, sommige dingen zijn gewoon zakelijk en niet persoonlijk en je moet zelf kijken wat je er mee doet, maar laat je niet gek maken door zoiets negatief, want dat heb jij niet nodig. 


Ik ben zo klaar mee met die hypok*tjes! Al die schijnheilige dozen die elkaar hielen likken en om voor zichzelf als een heilige te zien, hoe kan dat? Waar haal je het vandaan? Heb je wel een hart? Of ben je zo kil? Ik weet niet! Dit past niet in mijn plaatje! Ik werk graag voor mensen die met oprecht ook van mensen houden en anders red je het niet. Elkaar gunnen en geven is het beste wat je kan doen en zeker ook voor je KARMA! 


True that! 


remember that, choose the good one! 



Begin met jezelf, hou van jezelf, de rest komt vanzelf. 


Soms moet je niet altijd alles laten zien, ook niet aan je geliefde. Al weet je, dat je niets hoeft te verbergen, maar soms is het alleen al goed om pijnlijke momenten, dat je gewoon even niet hoeft te doelen, gewoon voor jezelf te houden. Uiteindelijk red je het wel, met of zonder. Je wilt niemand belasten met jouw gevoelens, keer op keer, je bent volwassen genoeg om te kunnen gaan met bepaalde situatie en als je even moet janken, huilen, moet je dat vooral doen, maar het is niet nodig om altijd en alles te delen. Sommige dingen hoeft het niet gedeeld te worden. Diegene weet al genoeg wat je er van vindt en hoe je voelt. Maar keer op keer kan best vermoeiend raken voor diegene. Het komt goed. 


Elke keer als ik iets zie,zeg of doe, denk ik gelijk aan mijn karma. Zolang ik niemand kwetst en iets verkeerds doe, behoud ik mezelf clean. Soms kan ik wel eens verkeerd uit me grond mond vallen, maar gelukkig besef ik dat altijd wel op tijd, oei, .... maar soms moet ik het gewoon kwijt en ik laat me niet zomaar door iemand de les leren en ook zeker niet tegenover diegene. Sommige mensen zijn zo gemeen en harteloos en dan denk je 'hoe dan' ??? Dan denk ik, 'wacht maar, tot je me vriendin tegenkomt!' In elke vormen en daden! 



I REALLY WANT HAVE 
A JOB, THAT I NEVER HAVE TO WORK



Feeling good, the more you feel good, you get more feeling good! 
You are your own creativity of your own live.
What you thinking, is what you become! 

soms weet je gewoon weg niet waar je moet beginnen, maar je wilt ergens beginnen en niets is beter om maar eerst te beginnen met paar plaatjes en voor je het weet, heb je een verhaal. En zo is dat ook met jouw leven, je moet ergens beginnen, ergens een stapje naar voren, opzij, naar achter, ernaast zetten en zie maar wat je nog meer tegenkomt. Iets wat jou kan inspireren om door te gaan en uiteindelijk je doel bereiken, maar het hele proces, al die momenten waar je zo hard voor moet werken en enorm presentaties moest geven, dat zijn juist leerzame momenten. Want de doel heb je uiteindelijk toch wel, maar het gaat erom HOE je het doet en WAT heb je geleerd. Elke stap dat je zet,  vergeet je dankbaarheid niet. Al is het alleen voor jezelf. Dat mag. Je hoeft voor niemand te bewijzen, behalve voor jezelf. Dat is enige motivatie. Mocht je wel een reden nodig hebben, een drang om te laten zien, dat je het kan, zul je het niet volhouden. Maar voor jezelf doen, hou je het meest en langst vol dus heb geloof in jezelf en begin er ergens mee. 

En met NU. Zoals nu, ik was al paar uur geleden begonnen met dit stukje, maar ik kwam geen steek verder, dus ik ging maar verder muziek luisteren, iets vinden, wat ik dacht, nou, ja, je weet maar nooit en opgegeven moment, kom je er wel. Ergens. 

ERGENS begin je ermee. Ergens start je ermee. Dus stop met twijfelen, ga op onderzoek uit, begin met iets, begin met ergens! 

Ik wens je succesvolle ERGENS..! 

Liefs! Take care en blijf bij jezelf!