About me

Mijn foto
Simpel mens, maar met 'complicated' mind.

woensdag 30 maart 2011

Soms moet je niet te veel gaan afvragen...

Als je denkt dat je weet hoe je het kan of mag of moet oplossen, doe het ook dan. Het leven is er eenmaal zo en dus doe er wat mee met wat je wel hebt... (stukje van Rudolf) Als je altijd en constant blijven piekeren, denken en malen over hoe en wat er kan of moet gebeuren, doe het dan meteen iets, bel of mail of wat dan ook ook mogen zijn. Laat je niet belemmeren door jezelf, wat jij denkt dat het obstakel voor jou kan zijn. Als je maar weet en verstandig mee om gaat, anders heb je er ook nog niets aan. Wat ik hiermee bedoel, is, soms kunnen we wel eens te veel op onze gevoelens laten gaan maar het is ook goed om even verstandig op een rationele manier om te gaan, zo hou je zelf in balans en ben je ook op bepaalde dingen alert bezig.

En het geeft ook helemaal niet als je even alles op het rijtje wilt zetten maar wacht niet te lang mee af, sommige dingen/zaken kunnen er gauw wat mee doen...hangt helemaal van jezelf af. JIj bent en bepaald hoe en wat die dingen lopen. En twijfel ook niet aan je keuze, als jij denkt dat je daar goed bij voelt, ga er voor, vertrouw er ook op dat het goed komt maar vergeet niet sommige dingen kunnen 'lessen' zijn, al heb je een foute keuze gemaakt, dan nog leer je er van, dat je volgende keer wel beter doet. Als je beter zou weten, zou je het beter doen, maar nog niet lang zijn we daar. We leven, we ervaren onze eigen leven.

Maar waar ik wel erg sterk in geloof is positieve gedachten. Gedachtenkracht, zo enorm sterk aanwezig en het 'beweegt' echt! Ondanks je vervelende dag hebt gehad, toch blijven denken, komt goed, even geduld, even bijkomen en laat het los en bedankt voor die ervaring. Nu je dit weet hoe het voelt en ervaart en je aanvaard deze narige situatie, dan komt er iets gauw moois op je pad. Blijf geloven en vertrouwen in jezelf. Het komt goed.

Het leven is een strijd of geen strijd, al moet je er voor vechten, meer voor jezelf opkomen, so be it! zolang je maar ook doet voor jezelf en vergeet een ander niet. Sommige mensen om je heen, die heel veel van je houden, weten het ook niet beter, soms kan je beter verplaatsen in hun gevoelens. Sommige zijn echt onwetend. Maar juist jij kan het laten zien dat het anders kan! Zolang jij verstrouwt op je eigen stroom, volgt de rest met je mee. Ook aan hun eigen keuze.

En doe ook iets terug voor je medemens, goede doelen, steun de juiste dingen, zoals kindersexueel misbruik in het buitenland of hier of doe ook iets terug voor het maatschappij. Maar verwacht niet meteen een lintje ofzo, je moet wel doen omdat je het wilt doen. Er zijn ergere dingen op aarde aan de hand dan onze eigen zelf-gemaakt-problemen.... Denk aan de kinderen die geen ouders meer hebben, denk aan de kinderen die geen eten hebben, denk aan de kinderen die gedwongen vervelend werk moet doen. En zorg goed voor de aarde. Er zijn niet voor niets prullebakken en wat dan ook die je kan dumpen of gooien.

Maar hou vol en kies nog steeds voor het leven, geef niet op en praat er over of laat een reactie achter als je daar behoefte aan hebt, mocht het vandaag niet werken, morgen is er weer een dag! Geniet nog van vandaag, het is nog niet over of te laat. Vergeef je zelf of wees dankbaar en aanvaard jezelf zoals je bent en zeg tegen jezelf 'komt goed, ik hou van jou zoals je bent' ik vergeef mezelf, ik kies voor liefde, geluk en goede gezondheid en ook voor de rest van mijn familie en vrienden.

Lieve mensen, tot snel!

Liefs puccy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wees niet bang om een reactie of een bericht achter te laten, ik zal je niet bijten en wie weet kunnen we van elkaar iets leren. Fijne leesvoer!