About me

Mijn foto
Simpel mens, maar met 'complicated' mind.

dinsdag 29 maart 2011

waarom.... zul je altijd afvragen.... why? hoezo? wat voor reden?...

Waarom....

Ten eerst zou ik zeggen, tja, ik weet het ook niet... maar dan zeg ik er ook bij, zal wel een goeie reden voor zijn. Alles in je leven gebeurt met een reden, al kom je er nu niet achter waarom, maar je antwoord zul je wel krijgen. Dan krijg je OOOO- momenten... Ahuaaaa...momenten... Iedere stap die je neemt, iedere keus die je maakt.. alles heeft z'n redenen, waarom.. Je zou denken dat je leven al bestemd zou zijn om dit te doen of te ervaren of te leren. Er kunnen zoveel filosofie afspelen.. zoals chinese filosofie, zoveel zijn het.. al die simpele wijsheden...het is eigenlijk heel erg logisch en richtgewijs denken. Vertrouw op je eigen stroom, vertrouw op je eigen keus wat jij denkt dat het goed is voor jou. Uiiteindeijk draait het om geluk, gelukkig leven, in vrije geest en in vredige gedachten. We denken al te veel en doen al te veel maar genieten we werkelijk ook? Al is iets kleins.. je avond eten, je heerlijke glaasje wijn, lekker muziekje, leuk film op de tv. Of lang chatten met je vriendin/vriend.. alles heeft z'n bedoelingen...  Het gaat erom dat je er bewuster van geniet, dat je weet wat je doet. Dat je houdt van wat je doet. Uiteraard wil iedereen doen wat ze gelukkig maken, maar als op je dit moment niet hebt, probeer dan een andere mogelijkheid waar je die wel kan benutten. Zoals ik voorbeeld, ik weet dat mijn werk niet gelukkig kan maken maar kan mij wel stimuleren om iets anders te doen, iets waarin ik wel goed in ben en waar ik wel voldoening kan krijgen voor mezelf. Ik hoef niet constante bevestiging te krijgen of te ontvangen, het gaat om jezelf.

Als jij jezelf positieve bevestiging kan geven, dan kan je echt alles doen wat je wilt.. op een goeie manier dan.. Sommige dingen moet je risico nemen om je succesvolle te bereiken maar soms ook weer niet. Soms denk ik wel 10 stappen verder, gevolg, gevolg gevolg...wat als ik dit doe of wat gebeurt als ik dat doe... Soms is verstandigheid ook goed, het houdt je in balans, maar het is wel goed om altijd bij jezelf te blijven, hou vast aan je eigen vertrouwen en verdwaal niet af van een ander pad.

Iemand vroeg mij, waarom is negatief zo slecht... daar weet ik heel slecht en kort af antwoord te geven, en toen vroeg waarom is positief zo goed en toen ga ik zo een lange lijst van positiviteit. Je bent vrolijker, socialer, openener, vertrouwend persoon, het is geven en ontvangen tegelijk, succesvolle formule ter wereld! Je goed voelen, energieke voelen, voldaan voelen, geliefd voelen, alsof je alles aan kan! Tja, dat bereik je veel meer mee!

Het is ook een soort test... hoe ga je hiermee om? Luister je te veel naar je alter ego of blijf je bij jezelf? Hoe sterk ben je in vertrouwen in het leven toe? Hoe sterk geloof je? Het heeft niets te maken met religie enzo.. ieder maakt zelf wat van, het gaat om een voldaan geluk gevoel. Die gevoel bevrijdt je van angst, bevrijdt je van onzekerheden, het geeft je rust en meer vertrouwen. Ik kan niet anders zeggen dan dat... vertrouwen, vertrouwen en vertrouwen, geloven, voelen en ontvangen/krijgen....

En allerbelangrijkste GEDULD.... Als je genoeg vertrouwen heb, dan heb je alle geduld en verwacht je niets en ga je ervoor!

Mijn dankbaarheids voor vandaag:

ik ben dankbaar
voor mijn werk, ik heb heerlijk gewerkt, ondanks het mooie weer, heb ik me prima vermaakt en de tijd ging ook vrij snel!
voor de liefde van mijn vriend, die mijn volledig accepteer en steunt met alles wat ik wil en denk en doe...
voor het vertrouwen dat mijn vriendin aan mij geeft en dankbaar dat ik haar mag ondersteunen en ik ben dankbaar voor mijn verleden die ervaringen... waarmee ik verder iemand kan helpen.. Samen komen we er wel uit
Dankbaar voor de lieve collega's...
Dankbaar voor heerlijke weer van vandaag!
Dankbaar dat ik mijn fiets naar boven kon tillen!
Zo dankbaar met mijn fiets!!!
en zo dankbaar voor deze heerlijke verrassend en gezond avond maaltijd!
En dankbaar dat mijn familie en me meoder gezond zijn
en dankbaar voor vandaag en heb ik zin in morgen!

Lieve mensen, slaap lekker en tot gauw!

liefs puccy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wees niet bang om een reactie of een bericht achter te laten, ik zal je niet bijten en wie weet kunnen we van elkaar iets leren. Fijne leesvoer!