About me

Mijn foto
Simpel mens, maar met 'complicated' mind.

zondag 25 mei 2014

Helaas, maar niet opgeven, gewoon door gaan, maar nu

dat wil ik ! 
even los laten. Ik had donderdag een gesprek gehad met een retail bedrijf, waar ze vele verschillende merken verkopen in hun winkel en ze vragen naar een verkoopster parttime en het is vlakbij mij in de buurt. Wat wil ik nog meer. Ten eerste had ik niet verwacht, dat ze zouden reageren, want ik wist niet hoelang die vacature al stond, maar toch heb ik gewoon gedaan. En ik was super blij dat ze hebben gereageerd.

Nou, dan denk je dat je met de juiste kennis en ervaringen vanwege je volle cv, word je uitgenodigd voor een gesprek. Het gesprek ging op zich goed, we kwamen niet eens bij een voorstel maar begon gelijk over de winkel zelf. Tenminste, ik begon er meteen over hoe enthousiast ik was en dat de winkel mooi is en mooi ingericht, bla, bla, ... en toen begon ik zelf over waar ik was begonnen en dat ik wel de omgeving redelijk goed begin te kennen en dat het mij weer leuk lijkt om weer lekker te mogen beginnen in een boetiek winkel, met rust en kalm en met de vaste klantenbinding.

Aangezien ik volop aan het vertellen was, wat ik allemaal deed, en aan het lezen van mijn CV, vonden ze op zich echt een match en het zou zeker klikken en ik straal ervan uit, wat op mijn cv staat, zo ben ik in werkelijkheid ook echt. Maar er zit altijd een maar achter en dat waren mijn ambitieuze houding. Ik weet namelijk veel en ik heb er bewust voor gekozen om toch voor die functie te gaan. En ze vonden het raar, dat waarom ik dan stap achteruit ga.

yes, we are! 
Ik heb eerlijk verteld, ik heb zoveel werk ervaringen gekregen en op ten duur, heb je het al gehad, maar als je het liefst zou  kiezen, zou je liever gewoon een zorgeloze verkoopster willen zijn zonder hoofdpijn. Al die hardcore hoef ik niet meer. Het is klaar voor mij, al die repeating routine taken hoeft voor mij niet meer. Laat mij gewoon lekker aan het werk en zie het wel verder. \

Maar goed, ik heb me best gedaan en probeerde ook ze te overtuigen (jezelf verkopen is toch moeilijker dan een broek van 300 euro) maar goed, het was zakelijk is, waar ze bang waren, dat ik misschien al na een maand uitgekeken raak. Alhoewel ik ze overtuigde dat mijn intenties juist heel anders waren. Als ik zo ambitieus was, waarom zou ik dan verder solliciteren, en gewoon kan blijven waar ik nu ben, waar ik zeker weten kan doorgroeien, maar het hoeft voor mij echt niet meer. Ik ben er gewoon klaar mee.

Geef mij parttime job, zonder hoofdpijn, lekker op tijd thuis, gewoon dagelijks kunnen koken, mijn huishouden worden dan weer goed bijgehouden en ik zal zeker alleen maar meer genieten van mijn vrije uurtjes of dagen. En andere tijd dan besteed ik verder aan mijn blog.

Bij die ene was ik afgewezen, omdat ze vonden dat ik niet genoeg ambitieus was, volgens hun, volgens mijn recruiter was dat zo onzin! Maar dat komt ook mede doordat ze zelf niet weten wat voor soort persoon ze zou willen. En bij deze was ik te ambitieus! Soms word ik er goed van.


Ik wil gewoon een ander baan, dichtbij huis, hou te veel van mijn vrije tijd en wil mijn tijd beter benuttigen, maar er moet wel rekeningen betaald worden. Dus ik denk niet dat ze mij gaan aannemen. Helemaal als ze afsluiten van ' ja, we hebben ook een aantal selecties en dat wordt voor ons echt een keuze maken, die bij ons profiel passen, dus je zult het over paar weken horen'. Nou reken maar, het was overduidelijk, dat het niet door zal gaan voor de volgende ronde. Ik snap het wel ene kant, maar wel jammer! Ze weten niet wat ze missen.

Vanaf dat moment wist ik het eigenlijk al en ik dacht ' laat los'  heeft geen zin. Dus ik ben op gegeven moment VanHaren binnen gelopen om te kijken of ze leuke zomerslippers hadden. Nou, prompt kwam ik een leuke soort van sneakers tegen en die nog eens lekker zitten, heb ik maar gekocht, als troost! t Was namelijk niet de bedoeling, ik wou alleen maar kijken, maar goed, het doet me goed, het is een mooie troost schoenen hahahaha...

dus bij deze moet ik helaas nog verder kijken en zoeken en vinden en hopelijk ontvang ik dat er snel iets op mijn pad mag komen, wat beter bij mij passen. Ik vind mezelf niet bij dit bedrijf passen en het boeit me niet. Het is gewoon klaar. Het is niets, maar goed, het is een baan. Tot ik wat anders heb gevonden, blijf ik doorgaan. Tenzij ik na september alweer in de ww moet gaan zitten, want ik heb een half jaar contract.

Best quote for me right now! Need inspirations
Maar goed, geef niet op, gewoon doorgaan, ook jij, als je je dag niet hebt gehad vandaag, onthou altijd, dat morgen weer een nieuwe dag is! Meer kan je niet doen, meer hoef je ook niet te analyseren waaraan het lag. Ze vonden mij gewoon te goed voor hun winkel en ik denk qua salaris flink op achteruit zal gaan dus. Het is klaar NU.

Volgende! Eerlijk gezegd heb ik geen zin om morgen te werken. Ik baal zo erg dat ik zo ver moet reizen voor iets wat niet eens de moeite waard is om te werken, erg he! Ik baal gewoon. Morgen weer een nieuwe verrassing.

Anyway, fijne dag alvast!

Liefs!

don't give up on your faith! 

I love this message, it's keeps me through it!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wees niet bang om een reactie of een bericht achter te laten, ik zal je niet bijten en wie weet kunnen we van elkaar iets leren. Fijne leesvoer!