About me

Mijn foto
Simpel mens, maar met 'complicated' mind.

vrijdag 23 mei 2014

Het is vrijdag

en wat doe je dan? Iedereen geniet er vol op van! Yes, thank god its friday! Doet me denken aan die oldskool muziek van R. Kelly. ' thank god, it's friiiiiiiiday' .... bounce, swing, bounce.. Maar tegenwoordig werken we allemaal ook in het weekend, dus is het wel echt een vrije dag? Of is het gewoon denken, dat het vrijdag is, dat de weekend eraan komt? Helemaal als je in de retail werkt, dan werk je meest altijd in het weekend, tenzij je een super kantoorbaan hebt met kantoortijden, lijkt het ideaal om vrij te zijn in het weekend. Maar je hebt mensen die zo carriere gericht zijn en die graag vooruit willen werken en toch niet kunnen genieten van hun vrije dagen.

Rust heb je altijd nodig in je leven, waar dan ook. Werk is niet altijd alles, maar het betrek je wel merendeels van je leven. Helemaal als je fulltime werkt! Sommige kunnen het niet loslaten en neem het werk mee naar huis en maak ze wel een rapportage af of je zit altijd te mailen of te appen of wat dan ook. Zo zonde eigenlijk. Je werkt al ruim meer dan genoeg voor het bedrijf, maar een of andere manier geef je bepaalde soort kick dat je niet los kan laten. Je wilt zo graag je best doen en bewijzen voor je baas, maar wat geeft het? Ik bedoel, hoe ver wil je gaan? Tot je bij neer valt? Dan heeft er niemand wat aan.

Het is altijd heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en denken aan jezelf. Buiten je werktijd is het ook belangrijk dat je iets anders doet. Meeste mensen weten het wel maar die zijn vaak moe, net als ik. Als ik de hele dag als een marathon heb gelopen op mijn werk, dan heb ik geen energie meer over om nog eens te gaan sporten. Tenzij ik ooit iets vind om te doen wat ik leuk vind. Ik hou heel veel van dansen maar het is hier niets te vinden, behalve killer contract, wat ik al eerder over schreef. Maar goed, om even terug te komen op je vrije dagen, dat begint om 17.00 uur voor de meeste en de andere misschien pas om 20.00 uur 's avonds. Tenzij jullie al om 16.00 uur mogen borrelen, is ook het begin van je vrije dag.

Maar los daarvan, tijdens je borrel uurtje moet je nog een heel eind terug reizen, dus als je alcohol drinkt en je moet nog rijden, please, wees verstandig! En als je met de trein gaat, blijf dan wakker en valt niet in slaap waar je helemaal niet moet zijn. Maar goed, dat is al een teken dat je oververmoeiend bent geraakt. Dus als je weekend vrij bent, alsjeblieft, geniet daarvan! Ik heb geen weekend vrij, maar soms 1 dag door de weeks wat op zich ook wel lekker is, en 1 dag in het weekend maar vrij, maar goed, dat is mijn eigen vrije keuze, maar voor mij gevoel is dit niet mijn vrije eigen keuze maar meer een verplicht. Want ik moet wel werken en een baan behouden. Luxe heb je niet altijd tegenwoordig meer.


Maar goed, als jij wel vrij bent in het weekend, doe er wat aan! Geniet ervan en laat je werk los! Niets voor niets, begin je maandag met een klote gevoel en dat is zo onnodig. Die maandag tot met vrijdag zijn werkdagen (tenminste, dat is een regel) En weekend zijn ook werkdagen. Maar alsnog moet je afstand van kunnen nemen om je werk niet mee te nemen naar huis. Je kan natuurlijk altijd met je partner erover praten maar laat het niet te veel mee sleuren in je privé leven, want het is maar werk, dat loont je privé leven. Hoe meer jij verdient, hoe meer dingen jij wilt hebben.

Helaas vergeet men wel eens, waarvoor ze werken? Werken ze graag voor iets wat eigenlijk geen waarde aan heeft of werken ze echt met passie en liefde? Dat geen moeite kost om weer te mogen beginnen maandag? Als jij dingen doet, waar jij hart van verlangt, zul je geen moeite kosten om normaal te beginnen op een maandag. Het is niet erg dat je gedreven mag zijn, maar hoe ver gedreven wil je gaan? Niet ten koste van je eigen gezondheid, je gezin, je partner, jezelf.

Dus als vandaag jouw dag is voor de weekend, sluit af, geniet en laat die mail stikken. Maandag mag het weer! En voor diegene die in de retail werken en die doordeweeks vrij zijn, check geen mail. Behalve je privé mail natuurlijk. Al zie je er iets opkomen, je bent VRIJ!

DENK AAN JEZELF en geniet van je omgeving. Netwerken en socialisme zijn net als werk, te veel bla, bla, bla, status geile wolven bij elkaar, zichzelf te promoten wie je bent, helemaal zelf weten maar voor mensen die echt geniet met wie ze zijn en van zichzelf kan genieten zonder zichzelf moeten bewijzen wie ze zijn, dan zijn juist mensen die met oprecht hun werk goed kan loslaten en kan genieten.


Dus wees wakker en geniet echt van je vrije weekend. Ik noem es klein voorbeeldje. Ik ga iedere dag met de trein naar huis. En altijd zie ik diezelfde man de trein uitstappen op station waar ik moet zijn. We lopen dezelfde richting naar huis, maar zodra die bij de stoplicht komt, dan sprint die keihard erdoorheen. Want hij wilt niet wachten. Maar dat ene minuutje kost niets van je leven. Ik zie het anders, ik neem gewoon de tijd en loopt gewoon normaal. Als ik moet stoppen voor het stoplicht, dan stop ik. Maar ik ga niet sprinten als die bijna op rood springt. Mijn leven duurt een minuut langer dan die van hem.

Denk daar es over na. Hoe sneller jij door je leven raast, hoe minder jij kan genieten met wat je hebt, hoe korter jij leeft. Dus het is helemaal aan jou zelf, hoe wil jij je leven leiden!

Nogmaals, als vandaag je eindelijk 'WEEKEND' IS, wow! GENIET!

Ik wens je een heerlijke weekend! Helaas heb ik geen vrij weekend en ja zal wel moeten, maar straks hoef het niet meer! Dus voor mij is het even doorbijten en jullie moeten blij zijn!

Ciao! en Liefs! Ik doe zeker me best!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wees niet bang om een reactie of een bericht achter te laten, ik zal je niet bijten en wie weet kunnen we van elkaar iets leren. Fijne leesvoer!