About me

Mijn foto
Simpel mens, maar met 'complicated' mind.

vrijdag 30 mei 2014

Loslaten en blijf focus!...

Loslaten is soms het moeilijkste wat het is. Sommige dingen zijn zoals het is en soms kan je daar niets aan doen. Maar dan nog hoef je niet meteen al op te geven, je moet voor jezelf een keuze maken om door te blijven gaan, waar je bent gebleven. Soms krijg je tegenvallertje en soms ben je goed bezig. Het liefst wil je alleen maar goed bezig zijn, maar dan zou jouw proces zo saai zijn, omdat je toch bepaalde voldoening wilt uithalen. Een reden hebben, waarvoor je het doet.

Soms maak je fouten en soms doe je het wel goed. Fouten maken is menselijk en het hoort erbij. De beslissingen die je hebt genomen, terwijl je dacht dat het ok was, maar juist door die 'lessen' leer je wel hoe je met de kritiek kan omgaan. Teleurstelling en kritieken kan jouw capaciteiten alleen maar versterken, zolang je maar niet meteen opgeeft. Blijf in jezelf geloven in jouw ding, in jouw doelen, in jouw eigen inzichten. En het kan geen kwaad als je er voor open staat voor bepaalde dingen. Inspiratie opdoen kan door je omgeving, dingen en mensen om je heen. Als je maar weet, dat je het voor jezelf doet.

Iedere persoon heeft zwakheden en het is goed om je zwakheden te kennen en toe te geven. En het is niet mis mee, want niemand is perfect. Daar zijn we te menselijk voor. En ik zou niet eens perfect willen zijn. Ik heb en ken mijn eigen zwakheden, daarom weet ik ook dat ik nooit carrière zakelijke gericht te werk gaan, want ik kan enorm zeer slecht tegen onrechtvaardigheid en helaas heb je met overal te maken, tenzij je werkt voor de-non-profit-bedrijf. Maar ieder bedrijf moet wel ergens een winst uit kunnen halen. Zelfs bij non-profit bedrijven. Anders kun je niet een bedrijf runnen en je hogere doelen bereiken.

Geld verdienen en geld maken zijn dingen die bij dit maatschappij horen, bij dit wereld, laat ik het zo zeggen. We kunnen het niet zonder. We werken om van te kunnen leven en te genieten met wat we hebben opgebouwd. Hoe meer jij verdient, hoe meer jij dingen wilt hebben. En hoe minder jij verdient, hoe minder jij kan spenderen maar je waardeert wel eerder met wat je wel hebt en je geniet bewuster van je leven, omdat je het weet, wat je hebt. Ook mensen die met oprecht een hart hebben die heel veel geld hebben, kunnen ook goed bewust genieten met wat ze hebt, maar dat komt mede doordat ze ook spenderen in goede doelen. Niet alleen vanwege imago, maar ook zij waren begonnen met niets.

Je begint met niets, behalve met je dromen en je eindigt het in groot of goot. Het hangt allemaal van jezelf af. Soms kan je laten leiden door je blinde omgeving, die misbruik van je maken of juist oprecht door je omgeving, omdat ze echt om je geven en je doelen willen versterken. Maar helaas speelt jaloezie en geldwolf er ook mee. Dus wees behoudelijk en bewust met wat je hebt en doet.

Ik ga soms wel eens nadenken (ik denk al te veel na) over bepaalde dingen, 'wat wil je nou eigenlijk'..
Nou, zoals je weet, ben ik bijna wel dagelijks moe. Gewoon moe! Zelfs nu ben ik moe en dan ben ik ook nog és vrij. Ik werk alleen voor die functie om van te kunnen leven, anders had ik tot nu toe nog steeds niets. In de afgelopen 2 maanden heb ik me flink uitgeleefd omdat ik weet hoe het is, maar nu je dit weet, ben ik gelukkig sneller van bewust dat het ook zo over kan gaan. De tijd gaat zo snel, dan je denkt. Een maand is zo voorbij.

Ik wil me alleen op focussen op MIJN LEUKE DINGEN DOEN. Op het werk kan ik geen voldoening uithalen, omdat ik niets van kan leren, alles zit in de herhaling met andere regels en dingen die erbij komen, zijn mooi meegenomen maar het inspireert me niet. Ik ben meer van de creatieve mens, ik ben meer een teamplayer als ik samen moet werken, maar het liefst werk ik in me eentje voor bepaalde functie. In de winkel werken levert niet veel op tegenwoordig. Het enige wat je moet doen, is op tijd aanwezig zijn, je werk doen en vooral je TARGETS halen. Daar draait het altijd om.

Maar op weg naar je werk, kan je heel wat dingen tegen komen, iets wat je niet verwacht. Het heeft voordelen en nadelen. Ik reis veel met de trein en soms kom ik mensen tegen, waarvan ik soms wel eens dacht, dat het anders kon. Ik beoordeel ze niet maar dan kijk ik toch liever naar mezelf en merk ik zelf ook, dat ik blij moet zijn met wie ik ben en met wat ik heb. Zoals laatst kwam ik iemand tegen in de trein. En ze kwam me best bekend voor, maar wat mij opviel was haar tattoo's. Ik hou van tattoo's. Elke tattoo's valt me op, ik heb iets met tattoo's. Als ik mooi kon tekenen, was ik wel een tattoo artiest geweest. Ik fluisterde naar haar toe, 'wat mooi'... En ze antwoordde, ja dank je wel.

Maar goed, zo kom je wel iemand tegen waar jij beetje van op kijkt en laat inspireren door iets en dan krijg je ineens een hele andere focus. Een afleiding van dingen die je niet leuk vindt om te doen. Voordeel bij zo'n winkel is het wel dat de tijd zo snel voorbij gaat. Maar juist doordat je de tijd tekort komt, zit er ook hoge werkdruk op en soms heb je gewoon van die dagen, dat je even geen zin hebt om zo target gericht te werk gaan. Als ik op mijn werk, doe ik mijn werk, maar meer ook niet.

Dus wat wil ik nou? Ik wil gewoon hoofdpijn-loze werk doen, het liefst dichterbij huis, met leuke werkgever die een hart heeft op de juiste plek en mij laat doen waar ik goed in ben. Met mensen bezig zijn, leuke styling geven, klantgericht te werk gaan en vooral goed in samenwerking met collega's. En dan met liefde afsluiten en naar huis gaan. Ook mede door mijn gezondheid, wil ik het rustiger aan doen. Ik ben gewoon te moe voor deze functie. Het is gewoon te veel, soms kan ik het niet accepteren, maar het speelt wel een grote rol, het vergt gewoon te veel. En dat is zeker 1 van de reden, waarom ik rustiger aan wil doen. Ik wil geen koopavond en de zondagen meer werken, het liefst geen weekenden maar dat kan tegenwoordig niet meer.

En ik kom niet aan de kantoorbanen en het zal ook niets voor mij zijn, ik ben daarvoor weer te druk. Ik wil wel blijven bewegen tijdens mijn werk en ja, het liefst wil ik parttime werken en fulltime verdienen hahhaa.. maar goed, ik moet blijven concentreren naar wat ik wil en ik weet dat er iets beters voor me komt. En ik weet dat ik nu ook dankbaar moet zijn,dat ik een baan heb. Vanuit daar kan ik verder uit werken naar waar ik wil zijn. Dus focussen en loslaten en erop vertrouwen dat het naar je toe komt en geloven dat je het zult ontvangen met liefde!

Fijne dag vandaag!

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wees niet bang om een reactie of een bericht achter te laten, ik zal je niet bijten en wie weet kunnen we van elkaar iets leren. Fijne leesvoer!