About me

Mijn foto
Simpel mens, maar met 'complicated' mind.

vrijdag 16 mei 2014

Het personeel beleid...

Ik weet niet hoe het zit met jullie, maar ik weet dat er bij geen enkel bedrijf of misschien wel maar een paar, dat je op 1 hand kan tellen, dat zo goed is voor hun personeel. Waar je ook werkt, je wordt flink genaaid, waar je bij staat. Zij weten dat je het ook maar puur voor het geld doet en natuurlijk zit er enige positieve motivatie en passie eraan vast. Anders was je niet aangenomen.

Je moet niet vergeten, dat jij bent aangenomen, omdat jij bepaalde kennis hebt, die zij 'bruikbaar' kunnen maken voor hun succesvolle bedrijf. Jouw kennis, dat jij graag deelt, wordt in het praktijk zo vergroot en goed uitgeoefend, dat een bedrijf daar een profijt van maken. Maar uiteindelijk verdien je maar enkele paar uur euro's extra, maar niet meer. Sommige bedrijven waarderen hun eigen personeel ook wel, maar misschien met bepaalde waarderingen en/of woorden en andere in geld. Geld is mooi meegenomen, maar dingen doen omdat je het leuk vindt, heeft meer waardevol dan geld. Is gewoon zo, uiteindelijk. Geld kan je leven gemakkelijker maken en je kan dingen doen die je leuk vindt. Daarom werk je.

Maar waar ik zelf niet zo goed tegen kan en helaas zit ik er zelf in en ja, ik heb niet de juiste leeftijd rond deze tijd en de luxe om te kiezen wat ik wil. Na zo'n half jaar thuis hebben gezeten en je weet dat je goeie capaciteiten hebt, maar alsnog toch niet doorheen bent, dan zakt je moed er wel even in. En ja, je moet die ene baan gewoon aannemen. En ja, dan moet je er meer moeite voor doen, om toch een beetje normaal van te kunnen leven.

Dus het is niet dat ik zeg, wow! Dit is het! Nee, het is maar een werk en zij maken er profijt van mijn kennis, die veel meer waard is dan wat ze ervoor betalen. Helaas, zit er niet in om een verhoging aan te vragen, want ik ben natuurlijk net begonnen. Maar nogmaals, ik ben er dankbaar voor, maar op die manier, gun ik mezelf toch het beste! Mijn kennis, mijn ervaringen zijn goud waard en dat geldt ook voor iedereen. Elke bedrijf maakt er altijd eerst een goedkope profijt van en dan pas, wanneer er moment aan komt, dat jij toch uiteindelijk heel erg goed bent, dan haken ze terug en zoeken ze naar alle kleinste mankementen in je taak omschrijvingen, waar jij toch ene zwakheden hebt, dat je niet goed hebt gedaan. En hoe noem je zo iets?
MIERENNEUKER!

Maar wat ga je dan doen? Ga je bij neerzetten of ga je stappen ondernemen? Ik zal zeker niet stil zitten, ik ben zelfs al rond aan het kijken, hoe het ook wendt, niets is voor altijd en zekerheid heb je niet in het leven. Maar je kan je leven wel zeker beter van maken. Dus ik ga niet hopeloos en nutteloos toekijken, hoe zij lekker gebruik van kunnen maken, om die goedkopere personeel zo zwaar te gebruiken voor weinig geld. Het is altijd zo geweest, dat je al te veel geeft en doet, en dat je maar heel iets kleins maar terug krijgt. Die overeenkomsten kloppen gewoon niet. Natuurlijk zit er een psychologische verhaal achter, waardoor jij als bedrijf, als ondernemer jezelf beter kan beschermen, tegen dit soort zaken, waar je eigenlijk het liefst geen cent uit wilt geven, maar hoe wil jij dan groter worden?

Dan denk je toch niet als 'think out of the box' maar juist uit hebzucht. Een bedrijf moet toch uiteindelijk weten, dat wanneer jij beter investeert in een personeel die echt de moeite waard is om te belonen, dat je er toch zeker 3 keer harder er voor terug krijgt. Is gewoon zo, als je een gemotiveerde personeel hebt, die meer doet, dat je vraagt, is toch juist een hele goede waardering, dat je die personeel goed wordt beloond en waar een bedrijf zeker 3 keer zoveel terug kan verdienen, tegenover een investering in een personeel?

Ik begrijp heus wel, dat je als bedrijf naar allerlei factoren moet bekijken voor de toekomstige personeel. Hoe goedkoper, hoe beter, hoe meer winst jij kan opbouwen voor je bedrijf, des te groter jij kan groeien. Maar het kan ook slechter en dat je steeds een herhaling, in een cirkel blijft ronddwalen en steeds hetzelfde fouten maken, dat kan dus ook! Maar goed, zo'n bedrijf waar ik nu werk, is gewoon niet goed voor hun personeel.

Je hebt paar mensen tussen zitten die zeker echt wel goed hun werk doen als regio manager en zij doen dan hun best om die andere personeel beter te opleiden en te begeleiden, waardoor de personeel in heel regio zogenaamd betere aandacht krijgen en hun betrokkenheid zo belangrijker maken, waardoor de personeel steeds hun best moet doen! Maar je hebt ook mensen, die alleen maar de hele dag op hun reet zetten, achter het buro, die toch maar geen moer kan schelen, wat er gebeurt. Dat heb je ook!

Maar toch, blijf ik hopen en wensen, dat ik ooit een goede werkgever of geefster krijgt, die een hart heeft op de juiste plaats en mij op goede manier beloond in dingen waar ik goed in ben en ik met plezier zonder zorgen en stress naar me werk ga. En daar buiten gewoon mijn ding blijft doen waar ik van hou.

En dat gun ik ook voor iedereen, niet alleen voor mezelf, maar zelfs voor bedrijven die een juiste personeel krijgen die echt hun werk goed doen op de juiste manier met normen en waarden. Maar er moet echter iets gecompenseerd worden voor de personeel. Die personeel rent, belt en regelt alles voor je. Ze zijn resultaatgericht, werkt met hun passie, gebruik hun kennis zeer goed en deelt graag met een ander en zeer vertrouwend is.

Er zit altijd wel een rotte appeltje tussen, die echt misbruik van maken, maar dat moet er ook wat aan gebeuren en zo heb je wel hele reeks over hoe je een personeel beter moet begeleiden, opleiden en coachen, waardoor ze toch gemotiveerd blijven. Je kunt niet alleen van een personeel verwachten dat ze alsmaar als een robot blijven werken, ook bedrijven moeten hun beste kant laten zien, dat ze het waard zijn om ervoor te werken. Al betaal je er wel voor, maar het is veel belangrijker dat die personeel begrijpt waar het vandaan komt. Een bedrijf groeit niet zomaar uit 't niets, maar met een bepaalde reden.

Uiteindelijk is maar een doel, waarom je een bedrijf hebt. GELD VERDIENEN, GELD MAKEN!

Dus ik wens nog steeds echt en ik weet dat het bestaat, er loopt zeker een goede werkgever of geefster ergens hier, die echt weet hoe ze met de personeel om moeten gaan en hoe ze die moet investeren ipv gebruiken.

Net als wat ik zei tegen mijn personeel, jij bent geen verkoopster, maar je bent een styliste! Of je bent geen broekenverkoper, je bent een broekenspecialist! Om even een voorbeeld te noemen.

Dus laat je niet bij neerleggen en ga er niet van uit dat het zo is, ga op onderzoek uit, ga toch iets kiezen en doe wat jij leuk vindt en vindt je eigen balans in je eigen leven!

Focus dus alleen op wat je ECHT wilt. JE WEET WAT JE WEL WILT! Hoe dan ook, je zult het weten en erachter komen!

Liefs! Ik doe me best!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wees niet bang om een reactie of een bericht achter te laten, ik zal je niet bijten en wie weet kunnen we van elkaar iets leren. Fijne leesvoer!